MENIU

2017 ar putea fi "anul fără vară" din cauza unei greşeli umane. "Catastrofa e iminentă"

Catastrofa climatică
Coreea de Nord

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că testele nucleare pe care Coreea de Nord le face periodic ar putea declanşa erupţia unuia dintre cei mai puternici vulcani din lume. Explozia de sulf din vulcanul Paektu, nemaiatinsă în ultimii 1.000 de ani, ar putea aduce un "an fără vară."

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că testele nucleare pe care Coreea de Nord le face periodic ar putea declanşa erupţia unuia dintre cei mai puternici vulcani din lume. Explozia de sulf din vulcanul Paektu, nemaiatinsă în ultimii 1.000 de ani, ar putea aduce un "an fără vară", scrie Daily Star.

Muntele Paektu, aflat la graniţa dintre Coreea de Nord şi China a declanşat cea mai mare explozie de sulf din istoria omenirii în urmă cu 1.000  de ani.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că "Erupţia Mileniului" din anul 946 a detonat o cantitate de sulf mult mai mare decât se credea până acum, cu efecte catastrofale la acel moment.

Evenimentul climatic a fost mai grav decât cel din anul 1815, cunoscut ca anul fără vară în urma erupţiei vulcanului Tambora din Indonezia. "Riscurile ca testele nucleare să declanşeze o catastrofă similară sunt mari", spun oamenii de ştiinţă.

Mai multe articole despre:
Vulcan erupţie vulcanică