MENIU

200.000 de pensii, înghețate anul viitor. Mica recalculare îi va lăsa pe vârstnici cu aceiași bani în portofel

200.000 de pensii, înghețate anul viitor

Continuă haosul uriaș după marea recalculare a pensiilor și avem datele oficiale despre veniturile care rămân înghețate anul viitor. Potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Muncii, 200.000 de români rămân cu aceleași venituri la indexarea cu rata inflației din ianuarie 2025, iar pensia va rămâne pe loc o perioadă.

Între timp este în desfășurare și a doua etapă a recalculării – mica recalculare, etapă în care se iau în calcul veniturile nepermanente. Pentru acest lucru românii trebuie să depună documentele la dosar, iar unii sunt nevoiți să plătească în continuare sume uriașe la firmele de arhivare. 

Mica recalculare este în plină desfășurare, iar de această etapă beneficiază aproximativ un milion de români. Practic, pensiile lor sunt din nou recalculate cu veniturile nepermanente, venituri ce vor fi luate în calcul la pensii, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să primească mai mulți bani.

Vorbim despre o etapă care va fi finalizată cel mai probabil în februarie sau martie anul viitor.

Pana atunci, anul viitor, mai exact prima lună, vine cu prima majorare pentru că vor fi indexate pensiile cu rata inflației și jumătate din câștigul salarial mediu brut. Vor beneficia de această indexare toți pensionarii, însă indexarea se face la pensia recalculată după noua formulă și știm deja din datele prezentate de Ministerul Muncii faptul că sunt 200.000 de români ce rămân cu pensia înghețată. Practic, venitul rămâne neschimbat după această indexare.

„Diavolul de praf” a apărut în România. Cât de periculoase pot fi astfel de fenomene