MENIU

18 centre de vaccinare anti-Covid în Argeș pentru etapa a doua. În ce localități sunt amenajate

18 centre de vaccinare anti-Covid în Argeș pentru etapa a doua

18 centre de vaccinare împotriva noului coronavirus sunt disponibile în judeţul Argeş pentru etapa a doua, care începe vineri, anunță Instituția Prefectului. Cele mai multe centre, respectiv cinci, au fost amenajate în Pitești. 

În municipiul Piteşti au fost amenajate cinci centre, dintre care trei la unitatea de cazare a Primăriei Piteşti de pe bulevardul Eroilor şi două în incinta unor clinici private.

Câte un centru de vaccinare a mai fost amenajat în municipiile Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş și în oraşele Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni şi în comunele Bârla, Boteni, Budeasa, Bradu, Izvoru, Miceşti şi Mărăcineni.

”Arondarea localităţilor din Argeş pe centrele de vaccinare poate fi consultată prin intermediul platformei online pusă la dispoziţie de Instituţia Prefectului, disponibilă accesând https://www.covidarges.ro/vaccinare/. Tot aici găsiţi informaţii utile despre campania de vaccinare, dar şi numărul argeşenilor vaccinaţi zilnic”, se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Argeş.

Sursa citată mai precizează că vârstnicii instituţionalizaţi vor fi vaccinaţi de echipe mobile. Pentru restul categoriilor de persoane din etapa a doua de vaccinare sunt disponibile cele 18 centre.

”Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate. DSP Argeş are responsabilitatea de a informa toţi medicii de familie din judeţ şi UAT-urile privind responsabilitatea programării la vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu boli cronice”, se mai menţionează în comunicat. 

Mai multe articole despre:
centre de vaccinare arges vaccin anticovid