MENIU

150 de euro și internet gratuit pentru tinerii care se vaccinează împotriva Covid-19. Grecia accelerează campania de imunizare

Tinerii greci sunt recompensați dacă se vaccinează anti-Covid

Grecia vrea să accelereze campania de imunizare împotriva noului coronavirus înaintea sezonului concediilor. Autoritățile au anunțat că tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani care se vaccinează cu prima doză vor primi o recompensă financiară de 150 de euro și internet gratuit pe telefon.

Guvernul a ridicat recent obligativitatea portului măştilor de protecție în aer liber. De asemenea, de luni, persoanele vaccinate cu schema completă pot merge la muncă sau la sălile de sport fără se mai testeze. 

Deși numărul noilor infectări s-a redus considerabil, autoritățile sunt îngrijorate de riscurile generate de varianta Delta și de rata redusă a vaccinării. Până în prezent, aproximativ 33% din cei 11 milioane de locuitori s-au imunizat împotriva Covid-19.

În acest context, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

”Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro. Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern.

Potrivit Executivului, în jur de 940.000 de tineri cu vârsta între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, numit ”paşaport de libertate”.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale. În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august, potrivit Agerpres.

Grecia a traversat destul de bine primul val al epidemiei, dar a fost nevoită să impună un al doilea lockdown în noiembrie pentru a face faţă unei creşteri a numărului de infectări care a copleşit sistemul public de sănătate. Bilanțul epidemiei din țară depășește 420.900 de cazuri de infectare şi 12.664 de decese.