MENIU

15 iunie, "Ziua Z" pentru turismul european. Italia pledează pentru o reluare coordonată a deplasărilor pe teritoriul UE

turism

Italia pledează pentru o reluare coordonată a deplasărilor pe teritoriul Uniunii Europene la 15 iunie, care ar putea deveni "Ziua Z" pentru turismul european, relatează Agerpres.

"Lucrăm pentru a putea reporni toţi odată pe 15 iunie în Europa. Pentru turism, 15 iunie este într-un fel Ziua Z europeană", a declarat ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, în cadrul unei emisiuni televizate. "Germania aspiră să redeschidă (frontierele) pe 15 iunie (...), noi lucrăm la aceasta cu Austria şi cu alte ţări", a arătat oficialul.

Declaraţiile sale vin în întâmpinarea apelului franco-german pentru o redeschidere a frontierelor cât mai repede posibil, apel lansat marţi de preşedintele Adunării Naţionale franceze, Richard Ferrand, şi de omologul său german, Wolfgang Schaeuble, preşedintele Bundestag.

Vă reamintim că redeschiderea frontierelor în interiorul UE este programată să înceapă la mijlocul lui iunie, însă țările europene au făcut până acum anunţuri dispersate în acest sens, în pofida apelurilor Comisiei Europene la o mai mare coordonare a acţiunilor.


Luigi Di Maio speră să relanseze sosirile de vizitatori străini prin oferirea de "indicaţii unitare turiştilor" în toate regiunile. În caz contrar, "turistul nu va şti cum să se deplaseze dintr-o regiune în alta", a spus el. "Trebuie să salvăm ceea ce putem salva din (această) vară, pentru a-i ajuta pe oamenii noştri de afaceri", a subliniat ministrul italian.


Mai multe articole despre:
italia reluare turism 15 iunie