MENIU

14 ani de la uciderea lui Marian Cozma - Handbalistul a fost înjunghiat de mai multe ori în inimă

In memoriam Marian Cozma

Au trecut 14 ani de la crima care a șocat lumea sportului. Marian Cozma, celebrul handbalist, a fost ucis cu sânge rece în februarie 2009, într-un club de noapte din Ungaria. În momentul în care a fost ucis, sportivul era în discuții cu mai multe cluburi. 

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian se afla cu mai mulți colegi de echipă într-un club, acolo unde sărbătoreau nașterea copilului unui jucător de la Veszprem. Din păcate, un eveniment fericit s-a transformat într-o adevărată tragedie, după ce între Cozma și trei indivizi de etnie rromă a pornit un conflict.

Marian Cozma a fost înjunghiat de mai multe ori. După incident, handbalistul român a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva. Doi dintre agresori au primit închisoare pe viață, însă treptat, pedepsele lor au fost reduse la 18 ani. Cel de-al treilea atacator a fost eliberat după doar cinci ani de închisoare. Libertatea acestuia nu a durat, însă, mult timp. După doar un an a fost închis din nou, pentru proxenetism.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federației Române de Handbal a decis ca Centrul Național Olimpic de Excelență de la Sighișoara să poarte numele sportivului. În Veszprem, unde acesta juca pentru echipa locală, s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă.

Petre Cozma, tatăl lui Marian, a postat un mesaj sfâșieter. 

„La ora asta au trecut 14 ani de când nu ți-am mai văzut zâmbetul. Îl mai văd în vis, dar nu este originalul. Nu mai sunt lacrimi dar storc Teiul și tot mai găsesc. Vei rămâne mereu în sufletele noastre. Stai printre Îngeri Băiatul nostru drag", a scris Petre Cozma. 

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă. Marian Cozma era format de clubul Dinamo, era unul dintre oamenii de bază ai naționalei de handbal și unul dintre cei mai valoroși pivoți din istoria României.

Mai multe articole despre:
marian cozma handbal in memoriam