MENIU

1,3 milioane de lei. Aceasta este suma pe care Primăria Capitalei o va folosi anul acesta pe luminițele de Crăciun

Foto arhivă Inquam

Primăria Bucureștiului va aloca anul acesta pentru iluminatul stradal în perioada sărbătorilor de iarnă 1,35 de milioane de lei, echivalentul a 270.000 de euro. Cei din primărie țin să sublinieze că nu vor fi achiziţionate sau închiriate echipamente noi.

„Nu vor fi achiziționate/ închiriate noi echipamente de iluminat festiv, ci sunt verificate și pregătite de instalare echipamentele deținute deja de Compania Municipală de Iluminat București. Așadar, montate de PMB pentru iarna 2022-2023, vom avea aproximativ 2.900 de decorațiuni, iar costurile asociate (verificări echipamente; montare; conectare; deconectare; demontare) sunt estimate la valoarea de 1.350.000 lei.”, se arată în răspunsul primit.

Primăria Municipiului București a lansat şi un apel public prin care a invitat parteneri publici sau privați să depună proiecte până pe 31 octombrie pentru a se alătura campaniei „Sărbători de iarnă, împreună, În București”. După această dată, proiectele depuse vor fi făcute publice.

În 2019, în mandatul primarului Gabriela Firea, PMB a plătit circa 12 milioane lei (2.400.000 euro) pe luminițele de Crăciun. De acești bani municipalitatea a organizat Târgul de Crăciun din Piața Constituției și a închiriat și cumpărat 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar. Lucrările au fost făcute de Compania Municipală Iluminat Public.