MENIU

12 alimente care nu expiră niciodată. Pot fi ținute în cămară cu anii

Alimentele care nu expiră niciodată

Despre alimentele perisabile care trebuie consumate cât mai repede, pentru a evita intoxicațiile, am tot auzit și citit. Însă există și alimente care nu expire niciodată și pe care le poți ține în cămară fără să-ți faci griji că se vor strica sau că se vor înțepeni. Iată care sunt acestea:

Una dintre cele mai frecvente probleme cu alimentele este perisabilitatea, dar există unele alimente care pot fi depozitate în cămară cu anii, fără să se expire. Acestea sunt produse excelente de a avea în stoc atunci când te confrunți cu lipsa de timp sau cu vremea neprielnica. În plus, păstrarea lor este o opțiune excelentă pentru economisirea de bani și evitarea risipei alimentare.

1. Mierea. Dacă este păstrată într-un recipient sigilat, mierea poate fi păstrată chiar și ani de zile fără să se strice.

2. Făina. Dacă este păstrată într-un recipient sigilat și la întuneric, făina poate fi păstrată timp de câțiva ani.

Fructele și legumele care reduc colesterolul - Beneficiile produselor de sezon

3. Zahărul. Indiferent dacă este zahăr alb, brun sau pudră, el nu expiră niciodată, atât timp cât este păstrat într-un recipient sigilat pentru a evita absorbirea umidității și formarea de cocoloașe.

4. Sarea. Pe lângă faptul că nu expiră niciodată, sarea este și un agent de conservare natural, acesta fiind motivul pentru care este folosită de mii de ani pentru a păstra alimentele în condiții bune.

5. Oțetul. Aceasta este o altă substanță naturală care nu se va strica niciodată și care poate fi folosită în bucătărie pentru a da arome și a conserva alimentele.

6. Spirulina. Aceasta este o algă verde-albastră, care este bogată în proteine și vitamine și care poate fi păstrată uscată timp de ani de zile.

7. Uleiul de măsline: Rezistă până la doi sau trei ani într-un loc uscat, își menține profilul nutrițional valoros, deși unele dintre caracteristicile sale organoleptice pot fi atenuate. Același lucru este valabil pentru uleiurile vegetale.

Greșeala pe care o fac mai toate gospodinele. Când trebuie să pui sare în carnea tocată?

8. Orezul alb: poate rămâne „sănătos” timp de 30 de ani. Deși acest lucru ar necesita o temperatură sub 5ºC și în recipiente fără oxigen. În orice caz, va rezista mulți ani dacă îl ținem într-un borcan de sticlă bine închis, într-un loc răcoros, uscat, ferit de umiditate și fără schimbări de temperatura. Dar nu același lucru se întâmplă cu orezul brun. Datorită uleiurilor naturale pe care le conține, se poate strica în timp.

9. Condimentele uscate. Acestea pot fi păstrate timp de ani de zile și sunt perfecte pentru a da arome mâncării.

10. Pastele uscate. Pastele din grâu dur pot fi păstrate timp de ani de zile într-un recipient sigilat, fără să se strice.

11. Legumele uscate: leguminoasele, precum lintea sau fasolea, pot fi păstrate în cămară timp îndelungat, la temperatura camerei.

12. Cacao: Pudra de cacao poate rezista mult timp dacă este păstrată într-un recipient etanș și într-un loc răcoros și întunecat.

Indiferent de motivul pentru care alegi să păstrezi alimente, trebuie să acorzi atenție modului în care acestea sunt depozitate. Asigură-te că sunt păstrate în containere sigilate sau în ambalaje care împiedică umiditatea să pătrundă în interior, pentru a le menține proaspete și sigure pentru consum. Cu utilizarea adecvată și depozitarea corespunzătoare, aceste alimente vor fi întotdeauna la îndemână atunci când ai nevoie de ele, fără a fi nevoie să te preocupi pentru perisabilitatea lor.

Ce spun alunițele de pe corp despre tine. Unele sunt considerate semne de bogăție și noroc