MENIU

12.000 oameni au cerut Google să fie ŞTERŞI de pe internet

Google a anuntat ca a primit, in numai 24 de ore, peste 12.000 de cereri din partea unor cetateni ai Uniunii Europene, pentru a le sterge unele date care apar pe motorul de cautare.

Cu alte cuvinte, daca aveti fotografii, informatii sau alte activitati care doriti sa nu mai apara in cautarile Google, acum puteti sa scapati de ele, relatează GadgetReport.ro

 Serviciul Google a fost lansat special pentru cetatenii UE, urmare a unei decizii luate recent de Curtea Europeana de Justitie care acorda dreptul de «a fi uitat» pe cel mai important motor de cautare de pe internet.

Pentru a putea fi sterse datele care nu mai doriti sa apara in cautarile Google, trebuie sa completati o cerere speciala, insotita de o fotografie.

«Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații », afirma Google.

 « La evaluarea solicitării, rezultatele vor fi analizate pentru a se stabili dacă includ informații despre dvs., care nu mai sunt de actualitate, precum și dacă aceste informații sunt de interes public (de ex., informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali) », mai precizeaza Google.

 Cum accesati serviciul Google, aflati de pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
internet google GadgetReport.ro stersi