MENIU

117 morți în urma celor mai grave dezastre naturale din Vietnam din ultimele decenii

Inundații masive în Vietnam. Foto: captură Combini

Centrul Vietnamul se confruntă, de la începutul lunii, cu inundații masive și alunecări de teren. Bilanțul deceselor a crescut dramatic, la 117 morți și 21 de dispăruți.  

Cele mai multe decese, respectiv 50, s-au înregistrat în provincia Quang Tri, potrivit celui mai recent buletin emis de Comitetul naţional pentru prevenirea şi controlul dezastrelor naturale, citat de Agerpres.

Aproape 200.000 de case au fost acoperite de ape, sute de mii de oamenii fiind evacuați. De asemenea, peste 746.900 de bovine şi păsări domestice au murit.

Sute de kilometri de drumuri au fost avariate sau distruse, provocând întreruperi majore ale traficului rutier. Mii de hectare de culturi agricole, sute de instituții și școli au fost inundate.

Operaţiunile de căutare şi salvare şi eforturile de recuperare post-dezastru continuă.  Și mai grav este că, potrivit meteorologilor, o nouă furtună va lovi centrul țării în zilele viitoare. 

Odată cu debutul sezonului ploilor, în perioada iunie - noiembrie, Vietnamul se confruntă frecvent cu condiţii meteo dificile. Anul trecut, în țară au murit peste 130 de oameni din cauza catastrofelor naturale.

Mai multe articole despre:
vietnam inundatii alunecari de teren 117 morti