MENIU

10% dintre deciziile de pensionare au fost calculate GREȘIT! Când își recuperează banii seniorii

10% dintre deciziile de pensionare au fost calculate GREȘIT! Când își recuperează banii seniorii

Recalcularea dă eroare și este chiar foarte mare. Aproximativ 10% din decizii sunt calculate greșit. Cel puțin asta reiese din declarația șefului Casei de Pensii, care spune că peste 10 mii de români au contestat până acum deciziile, iar o mie din sesizări se confirmă. Chiar și așa, ministrul Muncii și șeful Casei de Pensii susțin că oamenii nu vor pierde nimic, totul va fi remediat în cel mai scurt timp, iar banii vor fi dați de luna viitoare. 

„Erorile sunt cazuri izolate și că, în cazul erorilor, acestea vor fi verificate, vor fi revizuite iar drepturile pensionarului nu vor fi diminuate niciun fel. Drepturile pensionarului vor fi revizuite prin decizia de revizuire. Acum, colegii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice, de altfel, după cum au și articoli în lege, fiindcă există posibilitatea revizuirii dosarului de recalculare, atât la inițiativa casei de pensii din oficiu, dar și la inițiațiva pensionarului.

Colegii noștri de la casele teritoriale de pensii, imediat ce am terminat recalcularea, continuă să facă aceste verificări. Am avut, la nivel național, un număr de 9.170 de audiențe pe care colegii mei le-au acordat pensionarilor în această perioadă. Pe lângă aceste audiențe, am avut sesizări la birourile de relații cu publicul, cât și în formă electronică, încă aproape 2.400 de asemenea cerințe.

Dacă vedeți, este vorba despre 11.500 de persoane care ni s-au adresat în diverse forme în această perioadă. Din aceste 11.500 de persoane, am găsit un număr de 1.090 de cazuri în care se impune revizuirea deciziilor de recalculare”, a spus ministrul Muncii.

700.000 de pensionari cărora NU le va crește pensia după recalculare! Anunțul ministrului Bucura

Mai multe articole despre:
recalcularea pensiilor decizie recalculare