MENIU

1 APRILIE. Veste importantă pentru cei care își fac pașaport. Nu e păcăleală

1 APRILIE 2015

1 APRILIE. Expedierea pasapoartelor la domiciliu, pentru persoanele care solicita acest lucru, va fi facuta, de la 1 aprilie, de Posta Romana, conform unui anunt recent al societatii, iar tariful pentru acest serviciu va fi mai mic decat cel stabilit anul trecut de Directia Generala de Pasapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 1 aprilie

1 APRILIE. Cetatenii romani pot solicita sa primeasca pasapoartele la adresa de domiciliu inca de la mijlocul anului trecut.

La cererea solicitantilor, pasaportul simplu electronic poate fi expediat contra-cost la domiciliul/resedinta titularului, prin servicii de curierat, conform Hotararii Guvernului nr. 1087/2013. Acest lucru este posibil de la mijlocul anului trecut, dupa cum a informat Directia Generala de Pasapoarte (DGP).

De ce este 1 aprilie ziua păcălelilor

Incepand cu data de 1 aprilie, timp de doi ani, de distribuirea pasapoartelor se va ocupa Posta Romana, conform unui comunicat de presa publicat pe 10 martie: "Posta Romana incepe, din 1 aprilie, sa distribuie pasapoartele catre persoane fizice, in urma castigarii unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro). Astfel, operatorul national de servicii postale va expedia, la domiciliu, pana la 45.000 de documente de calatorie, pe durata a doi ani".

Mai multe, pe avocanet.ro.

Mai multe articole despre:
1 aprilie Ziua Păcălelilor 1 aprilie 2015