MENIU

Șeful RADET a demisionat, după accidentul fatal din Capitală. Firea a dispus un control la Regie

Răzvan Niţu, administratorul special al RADET, a anunţat marţi, că îşi dă demisia de onoare, după ce doi muncitori şi-au pierdut viaţa în timp ce lucrau la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu. Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declanşarea unui control general la RADET.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă după ce doi angajaţi ai RADET au murit, luni seara, în timp ce interveneau pentru repararea unei conducte de termoficare.

"Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declanşarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protecţie a muncii. Prin urmare, o echipa a Corpului de control al Primarului General s-a deplasat în cursul zilei de azi la sediul Regiei pentru a demara verificările. De asemenea, la RADET este în curs de derulare o verificare internă pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile şi normativele specifice unităţii, inclusiv determinarea stării tehnice a instalaţiei în cauză", se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.

Sursa citată anunţă că, din primele verificări, accidentul din zona Bd. Iuliu Maniu, în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi angajaţi RADET, s-a produs ca urmare a exploziei unei instalaţii a reţelei primare de transport a agentului termic, în timpul manevrelor de repunere în funcţiune a sistemului, respectiv deschiderea unei vane, după o intervenţie la o avarie.

"Potrivit informaţiilor furnizate de catre ceilalti membri ai echipei, cei doi lucrători ai RADET purtau echipamente de protecţie, iar intervenţia s-a făcut în conformitate cu procedurile de lucru în vigoare". transmite Primăria Capitalei.

Mai multe articole despre:
accident demisie RADET