Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Marcel Gâfu a mai fost primar în trecut
Candidatul PSD la o primărie din Vaslui a fost arestat. Bărbatul care a vrut să-i mituiască pe polițiști va aștepta rezultatul din spatele gratiilor
Situație inedită în județul Vaslui. Candidatul PSD la funcția de primar într-o localitate a fost arestat luni seară, după ce a vrut să-i mituiască pe polițiștii de la „Economic” care au dat amenzi la magazinul soției sale. În 2016, Cătălin Cherecheș a fost ales primar al municipiului Baia Mare, deși se afla în arest preventiv.
Rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, ajutători ai celor aflaţi în nevoi
Rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, ajutători ai celor aflaţi în nevoi. Spusă în ziua de 21 mai, atrage norocul și te ferește de boli
Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt prăznuiți pe 21 mai. Aceasta este una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox, marcată cu cruce roșie. O rugăciune specială, foarte apreciată în cultura ortodoxă, este Rugăciunea către Sfinții Împărați Constantin și Elena, ajutători ai celor aflați în nevoi. Spusă în ziua de 21 mai, această rugăciune este considerată un mijloc de a atrage norocul și de a se proteja împotriva bolilor.
Craterul Eminescu de pe Mercur a fost botezat în 2008
Români in spațiu. Asteroidul Eminescu, vulcanul Darclee, craterul Haret. Sistemul solar este împânzit de nume românești
Corpurile cerești pot purta numele unor oameni ce au avut o contribuție importantă în Știința, arte sau alt domeniu. Practic, este o recunoaște postumă sau chiar din timpul vieții a rolului pe care aceștia l-au jucat fie pentru țara lor, fie pentru întreaga omenire. La acest capitol, România se poate mândri cu faptul că numeroase obiecte cosmice și forme de relief de pe planetele sistemului solar poartă nume românești.
Joe Biden critică mandatul de arestare împotriva lui Netanyahu. Foto: Profimedia
Joe Biden critică mandatul de arestare împotriva lui Netanyahu: ”Este scandalos”
Mișcarea Curții Penale Internaționale de a cere mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a dat naștere unor reacții puternice pe plan internațional, iar răspunsul președintelui SUA, Joe Biden, nu s-a lăsat așteptat. Acesta a criticat dur cererea procurorului, spunând că nu este posibilă nicio "echivalenţă" între Israel şi Hamas
Prof. dr. univ. Iulia Motoc este primul magistrat român ales la CPI
Judecătoarea Iulia Motoc va prezida completul ce se va pronunţa asupra mandatelor de arestare pentru Netanyahu și 3 lideri Hamas
Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale, condus de românca Iulia Motoc, se va pronunţa asupra cererii de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai grupării islamiste palestiniene Hamas, pentru presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza.
De ce unele clădiri din București au această treaptă ciudată pe scările de la intrare
De ce unele clădiri din București au această treaptă ciudată pe scările de la intrare. Detaliul care spune cât de vechi sunt, de fapt
Printre numeroasele detalii care dau caracterul unor clădiri din București, există unul care poate părea neobișnuit și ciudat, la trepte. Acest detaliu, întâlnit la intrarea în multe clădiri vechi din capitală, rămâne un mister pentru mulți locuitori și vizitatori ai orașului. Dar, de fapt, acest detaliu are o istorie bogată și este legat de vechiul oraș București.
Aspect dintr-o întreprindere comunistă (Fototeca Azopan / Azopan Fotóarchívum / Azopan Photoarchive)
Ce este ACORDUL GLOBAL, sistemul de remunerare foarte popular în comunism? Ce categorii de angajați au fost plătiți astfel și ar putea profita la recalcularea pensiilor
Prevederea din nou lege a pensiilor potrivit căreia veniturile pot fi recalculate în baza unor acte privind diverse forme de remunerare a adus in discuție ACORDUL GLOBAL. Această formă de plată a fost frecvent folosită în perioada comunistă, pentru ca după schimbarea legislației muncii să se creeze un vid legislativ în privința acordului global.  
Unele supermarketuri nu returnează sume cash, ci doar bonuri de cumparaturi
Ce faci dacă aparatul de reciclat SGR nu funcționează? Hipermarketurile și magazinele NU AU DREPTUL să refuze ambalajele
Succesul sistemului de returnare garanție face ca tot mai mulți români să se confrunte cu situații în care aparatul nu funcționează, din diverse motive. Dacă nu știați până acum, legea nu scutește comerciantul să -și îndeplinească îndatoririle pe care și le-a asumat. De altfel, ca urmare a numeroaselor sesizări privind astfel de probleme, ministerul Mediului va emite o hotărâre de guvern care precizează explicit că magazinele trebuie să returneze garanțiile. 
Paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu
Paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le transformă într-un deliciu
Carbonara, una dintre cele mai populare și delicioase rețete de paste italiene, a fost reinterpretată de Florin Dumitrescu, un bucătar experimentat și pasionat. Răspândită în mod tradițional în Italia, carbonara a ajuns să fie apreciată și în alte părți ale lumii, datorită combinației perfecte de ingrediente și tehnici de preparare. Dar care este secretul care face ca aceste paste să fie atât de delicioase? 
Jurnalistul și liderul AUR manifestă o antipatie reciprocă
Război al declarațiilor între CTP și George Simion. Ce cuvinte grele și-au aruncat cei doi?
Este război total între liderul AUR și jurnalistul Cristian Tudor Popescu! Cel din urmă a lansat un atac dur la adresa lui George Simion, după ce a fost catalogat drept „cel mai periculos potențial ucigaș din România”. Totul vine în urma unei postări făcute de Simion în care a cerut statului român să-i interzică gazetarului să poarte vreodată armă și a făcut o comparație între atacatorul premierului slovac și Cristian Tudor Popescu. 
Ministrul israelian de externe, Israel Katz. Foto: Profimedia
Furie în Israel, după emiterea mandatului de arestare contra premierului Netanyahu: "O ruşine istorică ce va rămâne întipărită în memorie"
Decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu şi ministrului apărării israelian, Yoav Gallant, pentru presupuse crime de război şi împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza, a stârnit valuri de furie în Israel. Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a calificat-o drept o "decizie scandaloasă, o ”ruşine istorică ce va rămâne întipărită în memorie".