Articolele din categoria POLITICĂ:

Florin Roman
Florin Roman atacă dur PSD, spunând că reprezentanţii acestei formaţiuni în judeţele din zona Moldovei „sunt prin Italia prin arest la domiciliu, prin alte locuri”, în timp ce candidaţii PNL sunt „pe stradă, muncesc”
Coordonatorul campaniei electorale a PNL pentru alegerile locale, Florin Roman, se arată încrezător că PNL poate câştiga alegerile în judeţele din Moldova. Roman atacă dur PSD, spunând că reprezentanţii acestei formaţiuni în judeţele din zona Moldovei „sunt prin Italia prin arest la domiciliu, prin alte locuri”, în timp ce candidaţii PNL sunt „pe stradă, muncesc, vin cu proiecte şi fac diferenţa între dezvoltare şi socialism”
Alegeri europarlamentare
Unde vor putea vota românii din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice informațiile
Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, din 9 iunie, fiind cu 474 mai multe decât cele organizate la scrutinul desfăşurat în urmă cu cinci ani. Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Marea Britanie (104 secţii), unde sunt comunităţi mari de români.
Clotilde Armand
Clotilde Armand iese din bârlogul primăriei să se laude cu noi proiecte: face grădiniță în cartierul blocat chiar în mandatul său
Clotilde Armand și-a adus aminte de miile de locuitori din cartierul GreenField, cu o lună înainte de alegeri. Chiar în ziua în care a început campania electorală, primărița rezist anunță că a început construcția unui campus școlar în cartierul pe care l-a blocat. Armand a luat o vestă reflectorizantă și a mers cu planșele noului proiect printre muncitori să dirijeze personal lucrările. 
Marcel Ciolacu
Ciolacu și Tudose au pus tunurile pe traseiştii plecaţi din PSD. Ce spun social democrații despre foștii colegi
Marcel Ciolacu și Mihai Tudose au făcut o serie de declarații la Brăila vineri, în care au atins și subiectul cauzelor plecării unor lideri locali din partid în ultimele săptămâni. Liderii social democrați au susținut că foștii colegi, care au ales să părăsească formațiunea politică, sunt primarii care nu au performat şi cărora li s-a transmis că partidul nu îi mai susţine, astfel că aceştia "şi-au găsit alte liste".
Matei Ștefănescu, candidatul AUR la Primăria sectorului 4
Discurs îndrăzneț al candidatului AUR pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu preia inițiativa și devine principalul contracandidat al lui Daniel Baluță
Discurs îndrăzneț al candidatului AUR pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu preia inițiativa și devine principalul contracandidat al lui Daniel Baluță. În cadrul evenimentului AUR pentru București, desfășurat la Hala Laminor în prezența a peste 2.000 de membri și simpatizanți, Matei Ștefănescu a criticat unele dintre cheltuielile excesive și inutile ale Primarului Daniel Băluță și a prezentat totodată proiectul său pentru transformarea Sectorului 4 și a sudului Bucureștiului în principalul pol de dezvoltare economică a României: 
Marcel Ciolacu a participat la lanssarea candidaților PSD în judetul Brăila
Ciolacu, îndemnat de Stănescu si Tudose să candideze la președinție. Dacă a fost cel mai bun dintre noi, e bun și pentru România
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat vineri, în prima zi a campaniei electorale pentru locale și europarlamentare, că îşi doreşte ”din tot sufletul” ca Marcel Ciolacu să fie viitorul preşedinte al României. Și fostul  premier Mihai Tudose, coordonatorul campaniei PSD, a apreciat că „cel mai bun” dintre social-democrați este Ciolacu și filialele trebuie să-l convingă, prin rezultate bune la alegerile din 9 iunie, să candideze la funcția supremă în stat.
Nicolae Ciucă este convins de succesul la europarlamentare
Nicolae Ciucă: În Bucovina mă simt ca acasă. Am venit nu să vă spun vorbe goale, ci să vă spun ce au făcut administraţiile liberale
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Suceava, că administraţiile liberale știu să dezvolte comunităţile, pentru că "au avut grijă ca toate oportunităţile şi potenţialul de care dispune fiecare localitate să poată fi pus în valoare”. „Am încredere că aşa cum astăzi staţi aici şi susţineţi echipa PNL, tot la fel vom sta în seara zilei de 9 iunie, când dincolo de a fi sărbătorit victoria în alegerile locale, va trebui să ne bucurăm că vom continua proiectele noastre de dezvoltare a comunităţilor locale, de înfăptuire a unei Românii puternice în Europa”, a afirmat Ciucă.
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă: Când stăm de vorbă cu oamenii, pe stradă, ne spun: "Nu vrem scandal, nu vrem gâlceavă, ne-am săturat de tot acest circ politic"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri la Iaşi că atunci când stau de vorbă cu oamenii pe stradă le spun că nu vor scandal, gâlceavă şi că s-au săturat de tot acest circ politic. Liderul liberal a precizat că a vorbit cu toţi liderii fialialelor, cu toată conducerea de campanie a PNL, să folosească în campanie faptele şi realizările administraţiilor liberale.
Rares Bogdan
Rareş Bogdan: Dacă cineva îmi spunea acum 5 ani că voi lipi un afiş cu mine care să aibă încă o siglă îi spuneam că e nebun
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, la Iaşi, că dacă cineva îi spunea acum 5 ani că va lipi un afiş cu el care să aibă încă o siglă îi spunea că e nebun. El a arătat că PNL are candidaţi în 95% din ţară şi până şi cei din PSD au sub 90%, ceea ce înseamnă că sunt cel puţin 10% care nu contează pentru pesedişti.
Campanie electorală alegeri 9 iunie. REGULI de care trebuie să țină cont candidații și partidele, conform AEP. Ce este INTERZIS
Campanie electorală alegeri 9 iunie. REGULI de care trebuie să țină cont candidații și partidele, conform AEP. Ce este INTERZIS
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, vineri, setul de reguli de care trebuie să țină cont partidele și candidații înscriși în cursa pentru scrutinul din 9 iunie, când vor avea loc alegerile europarlamentare și cele locale. Astfel, potrivit AEP, în campania electorală sunt permise doar anumite tipuri de activităţi şi materiale de propagandă, fiind interzisă utilizarea vehiculelor inscripţionate cu sloganuri, imagini ale candidaţilor, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, bannerele, mesh-urile, corturile, panourile, steagurile publicitare, precum şi folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, de incitare la ură şi intoleranţă. 
Cristian Popescu Piedone
Acuzații pentru Piedone: Copii, nepoți și interlopi în funcții publice - Cum s-a înconjurat de 46 de rude în funcții cheie
Sunt acuzații grave apărute în presă: familia lui Cristian Popescu Piedone ar fi pus monopol pe posturile de conducere din sectorul 5 al Capitalei. De la ginere la nepoți, Piedone s-ar fi asigurat că fiecare are un loc pus deoparte. În total, această frăție, care ar funcționa de mai mulți ani, împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice. 
George Simion
George Simion și-a testat colegii candidați la locale cu detectorul de minciuni: Tăiem rapid când vedem cel mai mic semn de cangrenă
Liderul AUR George Simion a declarat în exclusivitate în cadrul emisiunii Lupta pentru România că și-a testat cu detectorul de minciuni mai mulți membri din partid care candidează la alegerile locale. Aceasta spune că metoda este eficientă pentru că așa își dă seama ce colegi pot fi, citez: "o cangrenă ce afectează tot partidul". Totodată, a confirmat că i-a cerut lui Gigi Becali 500.000 de euro pentru campania electorală și că latifundiarul a acceptat.