ACTUAL












Prețul astronomic plătit de români pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai
Prețul astronomic plătit de turiștii de fițe pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Alții trăiesc o săptămână cu banii aceștia
Distracția de pe litoral în minivacanța de 1 Mai poate fi uneori umbrită de prețurile exorbitante practicate de unii comercianți, în special în locuri precum Mamaia. Deși mulți turiști se așteaptă la un sejur plăcut și relaxant la malul mării, unii se trezesc cu surprize neplăcute atunci când descoperă prețurile astronomice cerute pentru anumite produse, cum ar fi o simplă ciorbă. 

ACTUAL





S-a descoperit casa în care a copilărit Iisus.
S-a descoperit casa în care a copilărit Iisus. „A fost săpată manual în piatră, probabil de către Iosif”
O locuință săpată în piatră a fost descoperită de către arheologi sub temelia unei mănăstiri din Nazaret, iar există ipoteze conform cărora aceasta ar fi putut fi casa unde a copilărit Iisus. Această importantă descoperire a fost rezultatul a cinci ani de studii intense și cercetări arheologice, conduse de profesorul Ken Dark de la Universitatea din Reading.

ACTUAL







CULTURĂ





EDUCAŢIE

Toxiinfectie alimentara
Mai mulţi elevi care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant
Cel puţin şapte elevi, din mai multe judeţe, care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant din Codlea, scrie Edupedu.ro. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă în acest caz, însă nu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pe motiv că nu a primit vreo plângere oficială.




MEDIU





SOCIAL



Cumpărături online/ Profimedia
Când fac cumpărături online, o treime dintre români NU verifică dacă pagina magazinului e reală. Cele mai frecvente greșeli, conform Poliției Române
Aproximativ o treime dintre români, atunci când fac cumpărături online, nu verifică dacă pagina magazinului este reală şi nu sunt atenţi la recenziile lăsate de alţi cumpărători, relevă un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din România, realizat de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. Studiul a avut ca obiectiv şi identificarea vulnerabilităţilor, au transmis, vineri, reprezentanții IGPR într-un comunicat.


SĂNĂTATE




Post negru
Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile?
Unii oameni de știință recomandă 3 mese și 3 gustări pe zi, în timp ce alții recomandă să nu mâncăm niciuna. Înainte de a intra în panică, trebui să știi că aceasta nu este o înfometare. De fapt, postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. De exemplu, utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli.

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

 Levitația a devenit posibilă
Invenție revoluționară demnă de filmele SF. Levitația a devenit posibilă. Cum am putea vedea oameni plutind în aer
Cercetătorii de la Institutul de Știință și Tehnologie din Okinawa (OIST) au descoperit un material special, pe bază de grafit, care are capacitatea de a pluti în aer fără a avea nevoie de orice fel de intervenție externă. Descoperirea lor a stârnit admirația comunității științifice, având potențialul de a fi considerată invenția secolului.