Cand cel mic e bolnavior, principala ta grija este sa-i usurezi disconfortul. Primul lucru pe care il faci? Te gandesti sa mergi repede la dulapiorul cu medicamente ca sa alegi de acolo tratamentul potrivit. Totusi, nu orice remediu e indicat copiilor de anumite varste, asa ca poti gresi usor, administrand micutului un sirop sau picaturi destinate fratiorilor mai mari. Ca sa eviti astfel de situatii, care uneori pot prezenta un pericol, e intelept sa ceri mai intai sfatul medicului si abia apoi sa incerci sa tratezi raceala bebelusului.
Cand se administreaza ibuprofen
Ibuprofenul actioneaza prin limitarea productiei de prostaglandine in organism – acizi grasi responsabili de aparitia durerilor. In mod obisnuit, se foloseste la alinarea febrei si a mai multor tipuri de dureri, inclusiv cele in tot corpul care insotesc de regula o raceala. Pe langa aceste efecte, ibuprofenul reduce inflamatia, adica tot ce inseamna umflaturi si inrosiri ale tesuturilor.
Pentru ca este ceva mai puternic decat acetaminofenul si are o actiune mai de durata, ibuprofenul trebuie administrat de cel mult trei ori pe zi, la intervale de 6-8 ore. In plus, pediatrii nu il recomanda bebelusilor mai mici de 6 luni, deoarece poate fi dificil sa iti dai seama exact cat de bolnavior e micutul daca iritabilitatea si temperatura ii sunt „controlate“ pe termen lung prin administrarea de ibuprofen.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.