Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Sală de clasă
21 de școli și grădinițe folosesc clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. LISTA făcută publică de Ministerul Educației
Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ de stat – școli și grădinițe – care desfășoare activități în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Datele au fost actualizate în cadrul unor demersuri făcute de autorități după cutremurele înregistrate în ultima perioadă în zona Gorj, dar și cu gândul la dezastrul produs în Turcia și Siria, tot ca urmare a activității seismice, relatează realitateademaramures.net.
Elevi într-o sală de curs - imagine de arhivă
Numărul şcolilor cu risc seismic, redus masiv la 39 de la 118! 21 dintre ele sunt funcționale - anunțul ministrului Educației
Doar 39 de școli sunt încadrate în clasa de risc seismic I, 21 dintre ele fiind în uz, potrivit celor mai recente date furnizate, miercuri, de ministrul Educației, Ligia Deca. Numărul acestora s-a micșorat drastic față de raportările anterioare, autoritățile vorbind inițial despre 118 astfel de clădiri care ar fi la un pas să cadă la primul cutremur major, fapt pentru care Guvernul a anunțat chiar, pe 15 februarie, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru, că acestea vor reprezenta "o prioritate" pentru programele guvernamentale. 
Foto arhivă
Bani de la Guvern pentru bunicii care stau acasă cu nepoții - suma pe care o primesc în plus la pensie
Bunicii care au grijă de nepoții lor ar putea să primească o indemnizație până la 1.500 de lei pe lună, potrivit unor proiecte de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. În situația în care copilul are sub 6 luni, respectiv un an în cazul copiilor cu dizabilități, atunci bunicii ar primi suma de 1.500 de lei pe lună. Dacă nepotul are peste 6 luni, suma lunară va fi de 650 de lei.
Sectorul 4, exemplu de bune practici în privința accesării fondurilor europene nerambursabile 
Sectorul 4, exemplu de bune practici în privința accesării fondurilor europene nerambursabile - FOTO
Aceasta este concluzia specialiștilor Comisiei Europene / DG-Regio și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, care au ales să viziteze Liceul Tehnologic Dacia (fostul Colegiu Tehnic Miron Nicolescu), refăcut de la zero cu bani accesați prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în cuantum de aproximativ 54 de milioane de lei, cu importanta contribuție a lucrătorilor Totul Verde S.A. 
REVOLTĂ în fața Guvernului: profesorii ies în stradă din cauza salariilor mici - Și alte categorii amenință cu proteste
REVOLTĂ în fața Guvernului: profesorii ies în stradă din cauza salariilor mici - Și alte categorii amenință cu proteste
Protest de amploare, astăzi, în fața Guvernului! Angajații din sistemul de învățământ ies în stradă din cauza salariilor mici și cer Executivului majorarea veniturilor. Sindicaliștii spun că mulți dintre profesori nu au ajuns la nivelul salariului de bază prevăzut în legea salarizării din anul 2017. Și alte categorii de salariați vor protesta în următoarea perioadă din cauza salarizării.
Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă
Sute de copii și elevi tremură de frig în mai multe unități de învățământ din Constanța, după o avarie
Sute de copii și elevi tremură de frig în mai multe unități de învățământ din Constanța, după ce o avarie la sistemul de termoficare i-a lăsat fără căldură. Educatoarele au chemat părinții să își ia copiii acasă, iar pentru elevii de gimnaziu orele de curs s-au redus substanțial. Între timp, compania de termoficare dă vina pe vechimea conductelor de apă caldă. 
Foto ilustrativ
Mitul olimpiadelor școlare. România: 14 medalii, 50% analfabeți. Al doilea cel mai slab învățământ din UE
Mitul performanțelor la olimpiadele școlare, ca indicator al calității generale a sistemului de învățământ, este desființat de analize comparative. Potrivit acestora, România este cea mai bine plasată țară europeană la capitolul olimpiade școlare, dar jumătate dintre elevi reușesc cu greu să citească și, mai ales, să înțeleagă informațiile primite. În schimb, țări europene care nici nu contează la olimpiadele internaționale produc elevi mult mai bine pregătiți