Articolele din categoria ECONOMIE:

Legea Salarizării: ce categorie de funcţionari publici primeşte un spor de 15%. Alte creşteri
Legea Salarizării: ce categorie de funcţionari publici primeşte un spor de 15%. Alte creşteri
Funcționarii publici din Ministerul de Finanțe, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii și din instituțiile aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, cei din Ministerul Justiției, precum și funcționarii din serviciile Parlamentului beneficiază de un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază, potrivit unui amendament la Legea salarizării adoptat, marți, de Comisia de muncă a Camerei Deputaților.
Bucuria bugetarilor, în zadar. Ministrul Finanţelor: Creşterile salariale aproape că nu se vor simţi Alt tip
Bucuria bugetarilor, în zadar. Ministrul Finanţelor: Creşterile salariale aproape că nu se vor simţi
Creşterile salariale din sănătate şi educaţie aproape că nu se vor simţi în buzunarele angajaţilor, a declarat chiar ministrul Finanţelor, într-un interviu pentru agenţia Reuters, Viorel Ştefan a spus că impactul majorărilor va fi aproape neutru asupra salariilor nete. Sindicaliştii susţin însă că unele categorii profesionale vor primi chiar mai puţini bani la salariu. 
Gazele românești din Marea Neagră, armă geopolitică în regiune
Gazele românești din Marea Neagră, armă geopolitică în regiune
Gazele din platforma continentală a Mării Negre vor fi extrase începând cu anul 2019. Prima dată, de Black Sea Oil&Gas, companie americană controlată de fondul de investiţii Carlyle, apoi, din 2020-2021, şi de către consorţiul ExxonMobil – Petrom. BSOG a anunţat deja oficial că începe producţia, cerând şi acordul de acces la Sistemul Naţional de Transport pentru punctul Vadu, de la 1 iulie 2019. Exxon – Petrom încă nu a luat decizia finală de investiţie – aşteaptă noua lege a redevenţelor, dar a investit până acum 1,5 miliarde dolari în lucrări de prospecţiune, ceea ce arată că intenţiile sunt dintre cele mai serioase.
Ce surpriză le pregătește Guvernul PSD multinaționalelor
Ce surpriză le pregătește Guvernul PSD multinaționalelor
Guvernul PSD pregătește o Ordonanță de urgență prin care vrea să stopeze fenomenul scurgerilor de profituri obținute în România de multinaționale și să le oblige să declare profiturile reale realizate pe piața locală. La începutul acestei luni, șeful PSD Liviu Dragnea le-a cerut autorităților fiscale să "intervină" în cazul grupurilor multinaționale care, prin "operațiuni fictive", își reduc profiturile din România pentru a plăți mai puține taxe statului.