Articolele din categoria ECONOMIE:

Alertă pe telefon
Guvernul a aprobat sistemul RO-ALERT. Vei primi mesaje de avertizare în timp real pe telefonul mobil
Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, stabilește o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi de guvern. Executivul a alocat 30,4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru acest proiect.
Adevăratul motiv pentru care a fost amânată scumpirea gazelor. Hățurile sunt la Parlament
Adevăratul motiv pentru care a fost amânată scumpirea gazelor. Hățurile sunt la Parlament
 Autoritatea de reglementare în energie a anunţat că amână scumpirea de circa 6 la sută care era anunţată pentru 1 octombrie, pentru că în Parlament se dezbate o ordonanţă care va modifica metodologia de calcul. Însă, peste trei săptămâni expiră şi mandatele a mai mult de jumătate dintre membrii comitetului care decide noile preţuri, iar audierile înlocuitorilor lor nu au început. Aşa încât nu va mai avea cine să aprobe scumpirea.
MGC Topoloveni s-a mândrit în faţa tuturor cu mâncărurile pregătite - ,,bunătate curată''(P)
MGC Topoloveni s-a mândrit în faţa tuturor cu mâncărurile pregătite - ,,bunătate curată''(P)
Pentru a marca sezonul de "pus pentru iarnă" (prepararea zacuştii, murăturilor şi dulceţurilor) - tradiţie veche românească, aşteptată anual şi respectată cu stricteţe la Topoloveni, MGC Topoloveni a organizat marţi, pe 3 octombrie 2017, un eveniment în care şi-a deschis porţile fabricilor, ca să se mândrească în faţa tuturor cu mâncărurile pregătite - “bunătate curată", cum le numesc bucătarii de la Topoloveni.
Adevărul SCANDALOS din spatele deciziei de amânare a scumpirii gazelor. Ce urmează e și mai și
Adevărul SCANDALOS din spatele deciziei de amânare a scumpirii gazelor. Ce urmează e și mai și
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a amânat decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici, până la aprobarea în Parlament, prin lege, a Ordonanţei de urgenţă a guvernului 64 din 2016, urmând ca modificarea preţului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie. De ce? Pentru că  preţul pe care consumatorii casnici îl vor plăti de la 1 noiembrie va fi mai mare decât cel preconizat anterior(6%).
Noi miliardari
De ce ia România 1 miliard de euro împrumut de la Banca Europeană de Investiţii
Guvernul României a încheiat un contract cadru de finanţare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 1 miliard de euro. Acordul semnat la Luxemburg la 18 iulie 2017 este "destinat finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice guvernamentale, a cărui disponibilizare are la bază realizarea obiectivelor de investiţii cuprinse în axele prioritare 1 şi 2 din Programul Operaţional Infrastructură Mare", după cum se arată în expunerea de motive de pe site-ul Finanțelor.
Veste proastă pentru românii cu credite în lei! RATE MAI MARI, la începutul lui 2017
Avertismentul din 2016 pe care nimeni nu l-a luat în calcul: "Au continuat să ia credite!"
O prognoză a ING Bank, realizată în septembrie 2016, arata că indicatorul ROBOR la 3 luni, care se afla atunci la o valoare minimă de dpar 0,8%, ar putea urca la 2,5% în 2017, apoi la 3% în 2018, lucru care ar însemna o creştere substanţială a costurilor la creditele pentru consum acordate în lei populaţiei. Din păcate, românii nu au luat în calcul avertismentul economiştilor şi au continuat să se împrumute, crezând că dacă iau credite în moneda în care primesc salariu nu mai au niciun risc.