Tinerii vor independență financiară și muncesc în vacanțe. Tot mai mulți adolescenți iau această decizie Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Tinerii merg la lucru mai puține ore, dar au șansa să câștige cât un angajat obișnuit. Mulți dintre ei profită de ocazia pentru a încerca mai multe meserii și pentru a căpăta experiență. Unii dintre ei aleg stațiunile de pe litoral sau pe cele de la munte, pentru a simți totuși că sunt în vacanță.
Efectele secetei se văd deja la raft. Legumele, prețuri record Efectele dezastruoase ale secetei din acest an se văd deja la raft! Legumele și fructele de sezon s-au scumpit în ciuda programelor prin care fermierii primesc sprijin de la stat. Spre exemplu, roșiile, castraveții și ardeiul sunt de aproape patru ori mai scumpe decât în urmă cu o lună, iar o banală salată de vară a ajuns să coste o avere.
Unde să facem plinul înainte de a pleca la drum: Diferențele de preț dintre carburanții din oraș și și de pe autostradă Sezonul estival aduce cu sine un număr crescut de români care pleacă în vacanță, fie în țară, fie în afara granițelor. Indiferent de destinație, costul drumului poate fi considerabil din cauza prețurilor ridicate ale carburanților. O întrebare importantă pentru călători este: unde ar trebui să alimentăm mașina pentru a economisi bani?
Taxa pe lux a intrat în vigoare. Cât costă să ai o mașină scumpă România a introdus, de câteva zile, taxa pe lux, menită să aducă bani la buget. Astfel, o parte dintre șoferi vor fi obligați să plătească, timp de 5 ani, o taxă pe lux. Este vorba de un impozit special pentru vehiculele a căror valoare depășește un anumit prag.
Crește TVA? Ministrul Finanțelor: „Avem o serie de disfuncționalități în sistemul fiscal” Coaliția de guvernare se chinuie să convingă Comisia Europeană că România poate să ducă mai departe datoria guvernamentală, însă Bruxelles-ul este ferm: reduceți cheltuielile! Iar temerile apar imediat, mulți economiști fiind de părere că singura variantă este creșterea taxelor, în principal TVA.
Tensiuni în Coaliție pe cota unică. PNL trasează LINIA ROȘIE. Explicațiile lui Nicolae Ciucă Este scandal în Coaliție pe taxele românilor! Potrivit unor surse, la ultima ședință s-a discutat o primă variantă de impozitare progresivă. În timp ce PSD susține măsura, liberalii au pus piciorul în prag: cota unică este o linie roșie pentru PNL și nu vor accepta o taxare diferențiată.
Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie pentru reducerea deficitului bugetar Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, despre discuţiile din şedinţa coaliţiei privind măsurile fiscale că Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie, la Comisia Europeană, pentru reducerea deficitului bugetar, fiind vorba de două opţiuni, pe 4 ani şi pe 7 ani. El a precizat că s-a decis că inisterele trebuie să vină cu măsurile până la 1 septembrie.
Mica recalculare a pensiilor: documentele necesare. Ce trebuie să facă pensionarii când depun dosarele pentru a primi mai mulți bani După recalcularea promisă în septembrie, autoritățile spun că vor analiza din nou dosarele celor care au avut și venituri nepermanente. În etapa a doua a recalculării pensiilor sunt vizați pensionarii care au lucrat în industrie, minerit și în sistemul public. Astfel că orele suplimentare, sporurile, primele, dar și cel de-al 13-lea salariu vor fi luate în calcul, însă pensionarii trebuie să dovedească totul cu acte la Casele de Pensii că au avut astfel de beneficii.
Salarii nesimțite pentru directori, în plină criză energetică. Scumpirile le umflă buzunarele Salarii nesimțite ale șefilor din energie în plină criză. În timp ce țara noastră se confruntă cu pene de curent și plătește enorm pentru importul de energie, iar temperaturile extreme vor umfla facturile, directorii celor trei companii de stat încasează sume uriașe.
Ce este CNP-ul fiscal care va fi implementat în România. Fiscul va ști tot ce cumpărăm online Ministerul Finanțelor își dorește introducerea unui nou tip de CNP, cel fiscal, care va fi propriu pentru fiecare client.
Alertă în industria auto din România. Au dispărut 25.000 de posturi, iar procesul este abia la început Date îngrijorătoare din industria auto, unul dinte pilonii creșterii economice a României. În ultimii ani numărul posturilor a scăzut cu circa 25.000, iar procesul pare să fie abia la început.
Noile tarife de referinţă pentru poliţele RCA. Cele mai mari scumpiri sunt în București și Ilfov - LISTA COMPLETĂ Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referinţă pentru poliţele RCA. Astfel, asigurările auto obligatorii vor fi mai scumpe în Bucureşti şi în Ilfov. Motivul este că în aceste zone au loc cele mai multe accidente, iar valoarea daunelor este printre cele mai mari din ţară.
Când se plătesc pensiile în luna AUGUST? Casa de Pensii a făcut precizările necesare, ținând cont și de deciziile de recalculare În luna august, pensionarii din România vor primi pensiile conform unui calendar specific, care diferă între cei ce primesc banii prin poștă și cei care îi primesc pe card. Această lună este deosebit de importantă și din cauza trimiterii deciziilor de recalculare a pensiilor, în contextul modificărilor recente ale legii pensiilor.
Nicio pensie NU va scădea! Câți seniori vor primi bani în plus la recalculare. Asigurările date de Daniel Baciu Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat marți, într-o intervenție televizată, că niciun pensionar nu va suferi o scădere a pensiei în urma recalculării. Deciziile de recalculare vor fi distribuite personal pensionarilor de către poștași, începând de la mijlocul lunii august.
Efecte la nivel global. Prețurile scad considerabil, mai mult decât în timpul pandemiei COVID-19 Prețurile energiei electrice au înregistrat scăderi fără precedent în ultimele luni, depășind chiar și minimele atinse în timpul pandemiei COVID-19. Acest fenomen, cunoscut sub numele de „prețuri negative”, a devenit tot mai răspândit din cauza creșterii producției de energie regenerabilă, conform raportărilor recente.
Guvernul pregătește noi TAXE. Statul promite să strângă din nou cureaua, dar pentru românii de rând Guvernul pregătește noi taxe din care să acopere diferența de 0,8% din PIB între deficitul cerut de oficialii europeni și cel estimat de Comisie. Decizia va veni însă abia după alegeri, când liderii nu mai au nimic de pierdut, potrivit Realitatea Plus. Până atunci, se discută din nou despre o reducere a cheltuielilor statului, deși pănă acum, acesta au crescut de la an la an.
Acuzații de blat între ANAF și evazioniști. TUN uriaș dat la bugetul de stat. Cum a fost blocată Curtea de Conturi în recomandări Dezastrul organelor fiscale teritoriale ale ANAF, descoperit de Curtea de Conturi, explică foarte clar încasările anemice la buget, care au drept consecință majorări de taxe și impozite. Culmea este că și atunci când cârdășia cu evazioniștii este flagrantă, măsurile luate împotriva celor vinovați sunt doar niște recomandări pentru a schimba modul de lucru, nicidecum o sesizare a DNA.
BNR contrazice Guvernul: Economia, susținută de românii care consumă produse de import! În timp ce Guvernul insistă că economia țării va crește prin intermediul investițiilor, Banca Națională spune că aceasta se va dezvolta datorită consumului intern. Pe de altă parte, crește și deficitul comercial, din cauza producției tot mai scăzute din România.
Guvernul anunţă noi măsuri de plafonare pe o piaţă esenţială din energie. Anunțul PSD Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) vine cu o nouă propunere de modificare a mecanismului de decontare din piaţa de echilibrare care să permită menţinerea unor preţuri mai mici de achiziţie a energiei electrice, a anunţat PSD, luni seară, într-un comunicat de presă.
Veste așteptată de toți pensionarii: Primele DECIZII de recalculare au fost emise Vești bune pentru pensionarii din întreaga țară! Primele decizii de recalculare a pensiilor au fost emise de casele județene de pensii, conform datelor oficiale. Până acum, au fost finalizate aproximativ un milion de documente.
Noi TAXE pentru români, pe masa Coaliției: salariile, primele vizate. Ședință crucială a liderilor PSD-PNL după valul de atacuri Se pregătesc noi taxe pentru români! Liderii Coaliției s-au reunit în prima ședință după ultimele atacuri și discută de mai bine de două ore despre noi măsuri fiscale. La prima oră a dimineții, ministrul de Finanțe Marcel Boloș a fost în biroul premierului ca să îi prezinte criticile aduse de Consiliul European, care ne-a cerut noi taxe încă de anul acesta. Pe masă sunt toate variantele, după ce premierul a vorbit inclusiv despre creșterea cotei de impozitare la 16%.
„Taxa pe lux” a intrat în vigoare în România. La ce să se aștepte oamenii și la ce se referă formularul 216 România a introdus oficial „taxa pe lux”, o măsură fiscală destinată să reglementeze impozitarea proprietăților și vehiculelor de mare valoare. Proprietarii de case și mașini de lux sunt acum obligați să plătească taxe suplimentare pentru aceste bunuri.
PSD susține agricultorii români cu sume mari pentru a reface producția internă a cărnii de porc, ca să scădem factura porcului de import de 1 miliard de euro Guvernul Ciolacu continuă să sprijine agricultorii români și producția locală de produse agroalimentare. Executivul a alocat un buget-record de 4 mld. euro pentru agricultură în 2024, cu 1,3 mld. euro mai mult decât în 2023, suma fiind recent majorată cu încă peste 110 mil. euro. La acești bani se adaugă programul INVESTALIM, cu un buget de peste 600 mil. euro. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a înregistrat un record în sprijinul acordat agriculturii, alocând în ultimul an 2% din PIB acestui sector vital.
Măsurile PSD de creștere economică și reducere a inflației au rezultate care depășesc așteptările: BNT este obligată să își schimbe prognoza și vine cu date mai bune Banca Națională a României (BNR) a scăzut dobânda cheie de la 7% la 6,75%. Decizia luată de BNR confirmă viabilitatea politicilor PSD implementate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu care vizează creșterea economiei, prin investiții fără precedent, și reducerea accentuată a inflației.
România riscă să piardă o jumătate de MILIARD de euro pentru agricultură. Avertisment fără precedent de la Bruxelles - DOCUMENT EXCLUSIV Document exclusiv prezentat de Realitatea Plus, cu avertismentul cumplit transmis de la Bruxelles! România riscă să piardă sute de milioane de euro pentru agricultură, pentru că nu și-a respectat sarcinile asumate, ba mai mult, a încasat sume uriașe pe proiecte nepuse în practică.
Explozia prețurilor la energie în Estul Europei: România și vecinii săi, sub presiune În ultimele luni, prețurile la energie în estul Europei, inclusiv în România, au înregistrat o creștere dramatică. Această situație a fost declanșată de reducerea semnificativă a capacităților de transport transfrontalier de energie electrică dinspre Vest, în special de la granițele Austriei cu țările din sud-estul Europei, începând din luna mai.
O nouă taxă va fi introdusă în factura de energie electrică. De când va fi plătită și de consumatorii casnici? O nouă taxă va fi inclusă în facturile la energia electrică, de la 1 octombrie. Este vorba despre contribuția CfD, o taxă prin care ar urma să fie încurajate investițiile în producția de energie regenerabilă. Pe moment, consumatorii casnici nu vor plăti această taxă, datorită mecanismul de plafonare, dar când acesta va fi eliminat, sumele vor fi evidențiate în facturi.
ANAF, în „vizită” la unitățile service care efectuează revizii pentru ITP. Ce au descoperit inspectorii de la Fisc? ANAF face controale la unitățile service care fac Inspecția Tehnică Periodică (ITP). În cazul acestora au fost identificate neconcordanţe semnificative între prestaţiile efectuate şi veniturile impozabile declarate.
România, campioana scumpirilor din Uniunea Europeană. Ce mai reprezintă 100 de lei? Prețurile din țara noastră cresc alarmant, în timp ce inflația se menține la peste 5%. Puterea de cumpărare scade considerabil pe zi ce trece, iar 100 de lei nu mai ajung pentru cumpărăturile zilnice. Mulți romani sunt disperați că nu le mai ajung banii pentru mâncare.
Modificare majoră. Ce se întâmplă de la anul cu subvenționarea facturilor la utilizatorii casnici Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic.