Sorin Grindeanu: "Un nou contract pentru Autostrada Ploiești-Buzău a fost semnat astăzi!" Când vor începe lucrările și ce costuri implică proiectul Un nou contract pentru construcţia Autostrăzii Ploieşti - Buzău, respectiv pentru lotul 1 (Dumbrava - Mizil), a fost semnat, joi, potrivit anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vorbim despre cel de-al doilea contract semnat în decurs de 10 zile, din totalul de 13 pentru A7. Potrivit ministrului, este vorba despre un total de 21 de kilometri de autostradă şi de un termen de execuţie de 20 de luni.
Ce variante „de încredere” a găsit Uniunea Europeană la gazele rusești Uniunea Europeană a semnat miercuri un acord pentru a importa gaze naturale din Israel, prin Egipt, anticipând că aceasta ar fi o alternativă "de încredere" şi pe termen lung la importurile din Rusia, provenită, în mod paradoxal, din una dintre regiunile cele mai instabile din lume.
Propunerea de AUR. Cu cât vor colegii de partid ai lui George Simion să se ieftinească benzina și motorina Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA la combustibili de la 19 la 1%, în condiţiile unui preţ de vânzare de sub 6,5 lei, măsură ce ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată.
ANRE a dat UNDĂ VERDE pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră: când este programată să înceapă producția Încă un pas către mult-râvnita independență energetică a fost făcut, astăzi, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acordat licența firmelor Black Sea Oil & Gas, Gaz Plus Dacia și Petro Ventures Resources pentru operarea conductelor de alimentare din amonte aferente activității de producție a gazelor naturale în perimetrele Pelican și Midia din Marea Neagră.
Se scumpesc biletele de avion. Anunțul făcut de cea mai mare companie low-cost europeană Cea mai mare companie aeriană low cost din Europa dă semnalul scumpirii biletelor. Directorul general al Ryanair Group a afirmat că, pe fondul creșterii cererii, dar și al crizei economice, se așteaptă ca tarifele să fie mai mari.
România se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE- date EUROSTAT Dobânzile medii la care se împrumută statul român pe termen lung au avut cea mai mare creștere de la o lună la alta și au ajuns la cel mai ridicat nivel din Europa, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.
Transportatorii amenință și ei cu proteste de amploare, după ce șoferii de rând au blocat benzinăriile Transportatorii amenință cu proteste de amploare față de scumpirea galopantă a carburanților și lipsa de reacție a guvernului. Operatorii solicită plafonarea prețurilor carburanților, după modelul statelor vecine. Anunțul vine după ce șoferii au început deja să se organizeze și să blocheze benzinării din toata țara, iar la finalul lunii se face mobilizare pentru proteste de amploare, la care se estimează participarea a circa 200.000 de oameni.
Liber la pensiile speciale. Aproape 10.000 de români primesc sume de cel puțin 3 ori mai mari decât pensia medie Primarii cer să primească pensii speciale, după ce Curtea Constituțională a decis că eliminarea acestor privilegii pentru parlamentari este neconstituțională. Guvernul a amânat la finalul anului trecut intrarea în vigoare a legii prin care aleșii locali urmau să primească pensii speciale. Pe de altă parte, statul cheltuie în continuare mulți bani pe aceste privilegii. Numărul celor care primesc pensii speciale se apropie de 10.000 de persoane. Aproape jumătate dintre beneficiari sunt foști magistrați. De altfel, tot ei au și cea mai mare pensie de serviciu medie: de peste 20.000 de lei.
100 de zile de război, 100 de miliarde de dolari. Atât a câștigat Rusia din vânzarea de gaze și petrol de la debutul invaziei în Ucraina Din 24 februarie până pe 3 iunie, Rusia a reușit să câștige 93 de miliarde de euro (97,3 miliarde de dolari) din exportul de hidrocarburi. Și, deși China a devenit cel mai mare cumpărător de cărbune, petrol și gaze, 61% din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile de război ( aproximativ 57 de miliarde de euro ) au fost în Uniunea Europeană.
Exclusiv Dian Popescu: „Statul român face speculă pe piața de energie. Cei de la Consiliul Concurenței nu au curajul să spună asta!” Expertul în energie spune că România utilizează aproape 40% din petrolul necesar pe producția de carburanți din surse proprii, unde barilul are un cost de doar 50 de euro barilul. Dian Popescu este ferm convins că cei de la Consiliul Concurenței nu vor face niciun control în piața de carburanți, pentru a afla motivul diferenței uriașe între prețul barilului și cel al carburantului la pompă.
Inflația dinamitează veniturile românilor. Previziuni sumbre și pentru cursul valutar Rata inflației ar putea ajunge trece de 15% în iunie, iar până la finalul anului poate depăși prognoza Băncii Naționale. Pe fondul scumpirilor și a temerii legate de viitor, leul va continua să se devalorizeze în fața euro, estimarea privind paritate la final de an fiind de 5 lei/euro, potrivit economistului şef al BCR, Ciprian Dascălu.
Salariile românilor nu țin pasul cu scumpirile - Doar 30 de lei în plus într-o lună. CALCULE exclusive Salariul mediu în luna aprilie a crescut doar cu 30 de lei. Veniturile medii ale românilor au crescut cu mai putin de 1% într-o lună, în timp ce în luna aprilie inflația a depășit 11%, iar în luna mai a ajuns la 14,5%. Cele mai mari salarii sunt în IT. Iar IT-iștii beneficiază de facilități fiscale pe care Guvernul vrea să le elimine. La polul opus, cel mai prost plătiți angajați au fost cei din turism.
Românii nu știu cum pot cere amânarea ratelor la bancă de la 1 iulie - Guvernul nu a anunțat procedura Românii pot opta pentru amânarea ratelor în doar două săptămâni, însă Guvernul nu a stabilit încă o procedură clară. Ministrul Finanțelor spune că sunt eligibili doar cei care au cheltuieli cu 25% mai mari față de anul trecut, însă oamenii nu știu cum pot demonstra acest lucru. Între timp, ROBOR la trei luni crește de la o zi la alta, iar analiștii vin cu un avertisment: la finalul perioadei de amânare, românii vor plăti chiar și de două ori mai mult.
Centralele termice în blocuri noi, INTERZISE. Când va fi gata proiectul de lege Proiectul de lege care interzice amplasarea centratelor de apartament în imobilele noi ar putea fi gata până la finele lunii. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Mediului, la mai bine de o jumătate de an de la anunțarea inițiativei. Și la începutul anului, ministrul anunța că legea este aproape gata și că este o chestiune de săptămâni până va intra în circuitul decizional.
Angajații DACIA, încurajați să-și dea DEMISIA. Uzina oferă salariaților care pleacă de bunăvoie BANI, zile libere și reduceri la mașini Dacia a dat startul unui program prin care angajații sunt încurajați să părăsească de bună voie uzina de la Mioveni.
Video Combinatul de apă grea din Mehedinți, pregătit să fie puterea energetică a Europei, zace în ruine - Ce s-a întâmplat după faliment Au trecut 7 ani de când a fost oprită producția de apă grea de la uzina ROMAG PROD din județul Mehedinți. Statul român a rămas, însă, cu câteva mii de tone de apă grea și cu o veche problemă: incertitudinea zilei de mâine pentru 80 de salariați care trebuiau să protejeze o avuție națională de 1,2 miliarde de euro, o rezervă impresionantă din cea mai pură apă grea din lume.
CURS VALUTAR. Leul s-a apreciat în raport cu Euro, dar a scăzut în fața dolarului Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9432 lei, în scădere cu 0,22 bani (-0,04%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9454 lei.
ROBOR a crescut, din nou! Indicele a atins un nou record - CIFRELE anunțate de BNR Vești proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele robor la 3 luni a atins un nou record și a ajuns la 6,15%, iar specialiștii preconizează că acesta va crește în continuare.
Prețurile au explodat, în ultimul an! Gazele, mai scumpe cu aproape 90% față de 2021. Cartofii, creștere de „doar” 50% Viața a devenit tot mai scumpă în România, în ultimul an. Gazele, cartofii și uleiul conduc în topul majorărilor de prețuri din ultimele 12 luni. Astfel, românii au ajuns să plătească pentru gazele naturale cu aproape 90% mai mult.
Experții FMI, îngrijorați de noile taxe: ar trebui să fie eliminate scutirile actuale Anunț crucial al Fondului Monetar Internațional. Experții FMI sunt îngrijorați de noile taxe pregătite de Guvern. Înainte de a schimba cota unică cu un impozit progresiv, ar trebui să fie eliminate scutirile de taxe actuale, au transmis aceștia. La finalul unei vizite de două săptămâni, specialiștii FMI vor prezenta concluziile.
Inflația a atins un nou RECORD: Mâncarea este cu aproape 15% mai scumpă în ultimul an - Criza lovește România Criza economică se adâncește! Inflația a ajuns la 14,5% și a atins un nou record! În același timp, alimentele s-au scumpit cu 14,25% și avem parte de prețuri uriașe inclusiv la energie și carburanți, potrivit INS.
Video Nicolae Ciucă și Adrian Câciu au anunțat FMI că România a decis reducerea cheltuielilor bugetare - Concluzii după evaluare Premierul Nicolae Ciucă a transmis Fondului Monetar Internațional decizia Guvernului de a tăia cheltuielile guvernamentale.
Parlamentul European a votat pentru interzicerea vânzării de mașini pe benzină și motorină Parlamentul European s-a pronunţat, miercuri, în favoarea interzicerii vânzărilor de maşini noi dotate cu motoare cu ardere internă, începând din anul 2035, dar decizia va trebui supusă aprobării Consiliului Uniunii Europene şi probabil vor apărea obiecţii.
Guvernul le vinde angajaților Petrom o parte din acțiunile pe care le are la OMV Petrom Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre privind vânzarea unui pachet de acțiuni din capitalul social al OMV Petrom. Ministerul Energiei va vinde acțiuni reprezentând 1% din valoarea capitalului social al OMV Petrom către salariații la momentul privatizării, în 2004 și la prețul de atunci, adică mai puțin de jumătate din contația actuală la BVB.
Valoarea tichetelor de masă va crește cu 10 lei! Noi modificări pentru voucherele de vacanță Valoarea tichetelor de masă va crește cu 10 lei, de la 20 la 30 de lei, iar voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru a-i trimite pe cei mici în tabără. Proiectul a fost votat astăzi în plenul Camerei Deputaților și merge către președinte pentru promulgare.
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la unele credite, a urcat la 6,10% Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat miercuri la 6,10%, de la 6,07% marți.
OTP Leasing România - partenerul de încredere al afacerii tale (P) În fiecare zi, o nouă companie alege să își dezvolte afacerea prin achiziții în leasing. De la IMM-uri, la corporații, start-up-uri și până la antreprenori din domeniul agriculturii, fiecare business își dorește să fie unul competitiv și să dispună de flexibilitatea de a crește constant, îndeplinind în același timp standardele clienților.
Exporturile Ucrainei de produse agricole, în creștere cu 80% în luna mai. Cum arată CIFRELE, comparativ cu perioada similară a anului trecut Exporturile Ucrainei de cereale, seminţe oleaginoase şi uleiuri vegetale au crescut cu 80% în mai, faţă de luna precedentă, dar volumele sunt încă semnificativ sub nivelul exporturilor din mai 2021, potrivit anunțului făcut de Ministerul Agriculturii de la Kiev.
Economia României, în creștere! Produsul Intern Brut a urcat cu 6,5% în primul trimestru al anului - Anunțul INS Produsul Intern Brut al României a înregistrat o creştere cu 6,5% în primul trimestru al anului, raportat la perioada similară din 2021, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier, în timp ce faţă de trimestrul precedent a urcat în termeni reali cu 5,2%, potrivit datelor provizorii (1) publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Jaful secolului - Furnizorii de energie cresc prețurile artificial pentru a lua bani mai mulți de la stat prin mecanismul de plafonare a facturilor Furnizorii de energie au găsit metoda prin care să fenteze statul! Cresc artificial prețurile și primesc mai mulți bani prin mecanismul de plafonare a facturilor. Descoperirea a fost făcuta în urma controalelor efectuate de reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. În paralel, companiile din domeniu acuză ca nu și-au primit înca banii pe plafonare și amenință că vor ieși de pe piața.