Articolele din categoria ECONOMIE:

Supermarket -imagine de arhivă
Planeta, amenințată de FOAMETE! 12% din hrana lumii, în PERICOL din cauza invaziei ruse în Ucraina - ANALIZĂ
Uniunea Europană caută soluții pentru a evitat foametea ce ar putea să se abată ca urmare a blocadei rusești a porturilor de la Marea Neagră și a sancțiunilor impuse Moscovei de Occident. Un procent deloc de neglijat de circa 12% din hrana lumii este, astfel, în pericol din cauza invazie ruse în Ucraina, țara condusă de Volodimir Zelenski fiind considerată unul dintre principalele grânare ale lumii, relatează o analiză a publicației spaniole La Razon, preluată de Rador și citată de G4Media.ro.
ANAF - foto ilustrativ
Proiectul ordonanței prin care CRESC taxele și se elimină FACILITĂȚI. Ce deduceri se fac din salarii - DOCUMENT
Ministerul Finanțelor a publicat, luni seară proiectul ordonanței prin care se vor majora o serie de taxe și vor fi eliminate o serie de facilități, efectul fiind tot de majorare. Astfel, TVA va crește la de la 9 la 19% pentru băuturile care conțin zahăr, iar în cazul Horeca va crește de 5 la 9%. De asemenea, pentru salariați va fi introdus un sistem de deduceri, iar impozitul pe dividende va crește de la 5% la 8%. De asemenea, pragul pentru mincroîntreprinderi 1.000.000 de euro venit anual la 500.000 euro. 
Consum uriaș la aerul condiționat pe caniculă - Facturile românilor cresc cu cel puțin 250 de lei
Consum uriaș la aerul condiționat pe caniculă - Facturile românilor cresc cu cel puțin 250 de lei
Temperaturile ridicate aduc cheltuieli mai mari chiar și cu 350 de lei lunar! De vină pentru cea mai mare parte din sumă este aparatul de aer condiționat. Spre exemplu, în cazul în care aerul condiționat este pornit 8 zilnic în cazul unui apartamet de 50 de metri pătrați, atunci consumul lunar ajunge la 360 de kw/h, iar asta aduce o factură mai mare chiar și cu 250 de lei. În plus, scoatem mai mulți bani din buzunar și pentru apă, dar și pentru alte produse răcoritoare.
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă, anunț crucial despre gazele naturale extrase din Marea Neagră: "Este esențial!"
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că este esenţială asigurarea cantităţilor de gaze naturale care să permită aprovizionarea cetăţenilor şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale, menţionând că după începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu 10% producţia internă, eforturile instituţiilor şi companiilor trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite.
Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private / Foto: Inquam Photos
Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private: Directoarea și concubinul, ARESTAȚI preventiv 30 de zile
Fosta directoare a BRD Pensii Private, concubinul său și un prieten al acestuia au fost reținuți, joi seară, de procurori, iar vineri au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În același dosar, o contabilă a fost plasată sub control judiciar în dosarul presupusei delapidări a 23,5 milioane de lei din fondurile companiei. Din bani, aceștia și-au cumpărat autoturisme, vile de lux și bijuterii.
Angajați de la bancă, JAF de peste 23 de milioane de lei din banii de PENSII / Foto: Inquam Photos
Angajați de la bancă, JAF de peste 23 de milioane de lei din banii de PENSII
Percheziții de amploare, la această oră, într-un dosar de delapidare. Persoane cu funcții de conducere într-o bancă ar fi furat 23,5 de milioane de lei din banii de pensii. Potrivit Realitatea PLUS, este vorba despre directoarea executivă a fondului de pensii, concubinul ei și contabila unității bancare.  În replică, BRD Pensii susține că acționariatul au pus banii inapoi în conturi cât să acopere suma furată.
Controale ANAF
Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor
ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor. Astfel, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au inițiat controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a.