Articolele din categoria ECONOMIE:

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și membru în Consiliul de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT)
Avertisment pentru Guvern. Răzvan Nicolescu critică măsurile de compensare: „Fac rău sectorului energiei. Ne-am grăbit și am greșit”
Măsurile din energie adoptate joi de Guvern sunt criticate dur de Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și membru în Consiliul de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT). Specialistul în Energie avertizează că acestea vor face mult rău sectorului energetic și că România s-a grăbit, pentru că trebuia să aștepte măsurile propuse de Bruxelles pentru piața energetică. 
COTAR somează Guvernul să nu se mai plângă de războiul din Ucraina: Nu avem nevoie de explicații, ci de măsuri
COTAR somează Guvernul să nu se mai plângă de războiul din Ucraina: Nu avem nevoie de explicații, ci de măsuri
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.), împreună cu ceilalţi membri UGIR, cere Guvernului României măsuri concrete pentru susţinerea economiei, în perioada următoare. "Nu avem nevoie de explicaţii despre războiul din Ucraina care va menţine preţurile energiei ridicate, ci de intervenţii în stoparea creşterii acestor preţuri. Altfel, vom intra toţi în faliment, până la iarnă", spun aceștia.
Foto arhivă
Ce șanse sunt ca Tarom să fie salvată. Soluția Grindeanu. Riscul falimentului bate la ușă
Transportatorul național aerian Tarom, al cărui principal acționar este statul român merge în pierdere de foarte multă vreme. Motiv pentru care Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, că situaţia economică a Tarom "nu este una fericită", iar dacă nu este pus în aplicare planul de redresare pe care ministerul de resort şi Comisia Europeană l-au agreat, există riscul falimentării companiei de transport aerian.
Gazele, principala armă în lupta Rusiei cu Occidentul. Foto/Profimedia
Război Ucraina. Prețul gazelor în Europa s-a prăbușit. Prognozele fanteziste de la Kremlin au dat greș
Prețul gazului în Europa, despre care analiștii Gazprom au prezis că va crește la 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi, și vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev - până la 5.000 de dolari, s-a prăbușit cu 25% la începutul săptămânii. Comparativ cu prețul maxim de închidere de vineri, de 339,2 euro/MWh (3.562 dolari la 1.000 de metri cubi), contractele futures olandeze TTF au scăzut la 253,5 euro (2.662 dolari la 1.000 de metri cubi). Mai mult, la începutul zilei, scăderea a ajuns la 245 de euro (-27,7% până la închiderea de vineri).