Turism de război: O companie din Rusia organizează excursii în zonele de conflict din Ucraina

Monday, 16 February 2015, 11:48, Sursă: REALITATEA.NET

O companie de turism din Rusia va organiza excursii in zonele devastate de conflictul din estul Ucrainei, scrie Hotnews.ro.

Agentia de turism Megapolis Kurort era specializata in vacante de relaxare pe teritoriul Rusiei, dar a luat decizia de a se extinde.

Pe intinerariu se vor afla republicile autoproclamate de la Donetsk si Lugansk, unde luptele dintre separatistii pro-rusi si fortele ucrainene au fost intense.

"O calatorie va dura aproximativ 4 zile si va costa aproximativ 2000-3000 de dolari", a precizat unul dintre directorii companiei de turism, Mikhail Bely.

Un vehicul special, blindat, va fi pregatit pentru grupuri de 5-7 persoane, fiecare grup avand la dispozitie si agenti de paza.

Potrivit companiei, 10 persoane si-au exprimat deja interesul pentru o astfel de vacanta.

Ideea afacerii l-a socat pe Stanislav Vinokurov, membru al guvernului autoproclamat de la Lugansk: "Inteleg si sustin initiativele comerciale din industria turismului, dar sa castigi bani din durerea oamenilor? Nu sustin asta".

"Nu credem ca va deveni o destinatie permanenta. Este mai degraba un turism de eveniment", spune Anatoly Aronov, cel de-al doilea co-proprietar al agentiei Megapolis Kurort. Mai multe...

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE