Strategia lui Orban: Cine nu votează noul guvern vrea să o ţină pe Dăncilă la Palatul Victoria

Sunday, 20 October 2019, 16:35, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele PNL, Ludovic Orban, premier desemnat, a susținut, duminică, la sediul partidului o conferință de presă în care a vorbit despre strategia sa strânge voturile necesare trecerii noului guvern.

”Am stabilit o strategie, în cazul în  care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. Sigur, de asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare și la nivelul Birourilor Permanente reunite și la nivelul Comisiilor de specialitate și la nivelul Plenului. Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuții. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener și o evaluare a situației în plan parlamentar și de asemenea, am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenți, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alți parlamentari”.

Întrebat dacă e sigur că această strategie va da roade și Guvernul va fi votat, premierul desemnat a răspuns: ”în condițiile în care partenerii care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură vor merge, cum se spune, până la capăt, adică nu se vor opri la jumătatea drumului, pentru că Dăncilă și resturile Guvernului sunt încă la butoane și fac prostii în fiecare zi, strategia va funcționa și sunt încrezător că avem șanse foarte mari să obținem învestitura din prima”.

Ludovic Orban a anunțat că a introdus în programul de guvernare solicitările liderilor din opoziție. 

”Sunt elemente care au fost solicitate. Listarea la Bursă a Hidroelectrica, de exemplu. De asemenea, un sistem de monitorizare a marilor proiecte de investiții pentru infrastructura de transport, infrastructura energetică. De asemenea, rectificarea bugetară pentru a asigura resursele bugetare ale tuturor unităților administrativ-teritoriale, pentru că deja avem semnale din toată țara că multe primării nu mai au bani, deja sunt întârzieri în plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, a salariilor asistenților personali, care știți că de anul acesta au căzut în sarcina bugetelor locale, fără  ca să li se asigure resursele financiare.

Să ne asigurăm cvorumul în Birourile Permanente reunite, ceea ce presupune să identificăm cel puțin un membru din Birourile Permanente reunite care să participe la reuniune. Să convocăm Birourile Permanente reunite, în cazul în care președinții celor două Camere nu convoacă Birourile Permanente reunite, prin intermediul procedurii de convocare cu minim o treime. Mă rog, acum nu o să vă dau chiar toate detaliile planului pus la punct.

Referitor la calendarul pe care liberalii l-au schițat, Orban spune că acesta va fi cât mai strâns. 

”Cât mai strâns, depunerea joi sau vineri, și fie luni, fie marți, audierea. Iar dacă se face audierea miniștrilor în Comisii luni, votul marți, dacă se face marți, votul să fie miercuri”, a spus liderul PNL.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ