Iată șase metode care să ușurează simptomele neplăcute după o noapte de pomină!
Ghimbirul
În medicina tradițională chineză, ghimbirul a fost folosit foarte mult timp împotriva senzației de greață. Iar un studiu din 2016 confirmă că acest condiment este „un tratament eficace și ieftin pentru greață”.
O ceașcă de ceai de ghimbir, dimineața, după o noapte grea, ar putea fi o metodă foarte eficientă de a trata mahmureala: alungă senzația de greață și calmează iritațiile la stomac. Pentru că ghimbirul are, de asemenea, beneficii antiinflamatorii.
Un mic dejun „dulce”
Ceaiul este binevenit, dar multor petrecăreți le lipsește lipsa apetitului în dimineața de după petrecere. Consumul de alcool afectează nivelul glicemiei, de aceea persoanele chinuite de mahmureală ar trebui să consume dulciuri şi să bea cantităţi mari de apă, pentru a-şi readuce organismele la normal. Așadar, un mic dejun bogat în fructe poate veni de hac mahmurelii.
Fructul de cactus
Deşi este puţin cunoscut în ţara noastră şi se găseşte rareori la supermarket, fructul de cactus merită încercat şi consumat atunci când avem ocazia datorită beneficiilor sale remarcabile pentru sănătate. Fructul de cactus este bogat în vitamina C, provitamina A, zaharuri, proteine şi lipide capabile să acopere nevoile energetice ale organismului. Acestea declanșează procesul de „vindecare”.
Extractul de anghinare
Se găsește în farmacii și plafar. Anghinarea este o foarte bună sursă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, magneziu și potasiu, vitamine care fac o treabă bună de a ușura o mahmureală. Extractul de anghinare stimulează producția de bilă și poate ajuta la ameliorarea balonării și a altor simptome de indigestie asociate cu consumul de alcool.
Mai multe pe tabu.ro.