Articolele din categoria ACTUAL:

MADR, poziție tranșantă în disputa cu fermierii: Rachetele antigrindină nu poluează
MADR, poziție tranșantă în disputa cu fermierii: Rachetele antigrindină nu poluează
Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol, deoarece tehnologia aplicată curent în acest sistem nu este poluantă şi respectă opţiunile de protecţia mediului asumate de România în cadrul politicilor europene, afirmă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Cum trebuie să transporți un animal de companie cu mașina, conditiile impuse de codul rutier
Cum trebuie să transporți un animal de companie cu mașina. Condițiile impuse de Codul Rutier, sancționabile cu amendă de până la 3.300 de lei
Pentru a asigura transportul în siguranță al animalului tău de companie cu mașina, trebuie să iei în considerare anumite aspecte importante. Potrivit Codului Rutier, sunt impuse anumite condiții și reguli stricte pentru asigurarea siguranței atât a animalului, cât și a conducătorului auto și a celorlalți participanți la trafic. Nerespectarea acestor reguli poate atrage sancțiuni drastice, inclusiv o amendă de până la 3.300 de lei, motiv pentru care este important să fii bine informat înainte de a pleca la drum cu animalul tău de companie.
Marea conjuncție dintre Jupiter și Uranus, care n-a mai fost din 1941, vine cu noroc la bani pentru patru zodii
Horoscop special: Marea conjuncție dintre Jupiter și Uranus, care n-a mai fost din 1941, vine cu noroc la bani pentru patru zodii
Jupiter și Uranus se unesc pentru o conjuncție rară și destinată pe 20-21 aprilie 2024. Deși această zi reprezintă punctul culminant al conjuncției, este vorba despre o energie de lungă durată care a fost prezentă în fundalul cerului nostru cosmic încă de la sfârșitul anului 2023. Vom continua să lucrăm cu această energie până în luna mai, înainte ca ea să se estompeze.
erile uriașe ale medicilor de la spitalul Sfântul Pantelimon
Averile uriașe ale medicilor de la spitalul Sfântul Pantelimon. Apartamente, case, tablouri și mașini de lux, trecute în declarațiile de avere
Apartamente, case, tablouri și mașini de lux. Toate acestea se regăsesc în declarațiile de avere ale medicilor care lucrează la Spitalul Sfântul Pantelimon din București. Unul dintre ei ar deține nu mai puțin de 45 de conturi bancare, fiecare dintre ele pline cu sume uriașe de bani. Potrivit actelor disponibile în spațiul public, medicii încasează sute de mii de lei pe an din salarii și se ocupă chiar cu închirierea de locuințe. 
 România, al treilea mare producător de petrol din UE
Performanță de top pentru țara noastră: România, al treilea mare producător de petrol din UE
Conform datelor publicate de Eurostat, cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană în 2022 au fost Italia, în fruntea clasamentului cu 4,5 milioane de tone, urmată de Danemarca cu 3,2 milioane de tone și România cu 3 milioane de tone. Aceste cifre reflectă eforturile și resursele investite de aceste țări în industria petrolului și confirmă poziționarea lor importantă în piața europeană. România, clasată pe locul trei în acest top, demonstrează că deține un potențial semnificativ în ceea ce privește producția de petrol, contribuind astfel la securitatea energetică a Uniunii Europene.
Furtuna Renata, care face ravagii în Europa, se apropie de România: când lovesc furtunile extreme
Furtuna Renata, care face ravagii în Europa, se apropie de România: când lovesc furtunile extreme
România se confruntă cu un val de căldură surprinzător pentru mijlocul lunii aprilie, cu temperaturi ce vor atinge până la 32 de grade Celsius în sudul țării, în ziua de luni, 15 aprilie. Aceste temperaturi sunt cu mult peste medii pentru această perioadă, cu maxime care vor varia între 22-24 de grade pe litoral și în Delta Dunării și până la 34 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.
A fost publicată harta salariilor din Europa
A fost publicată harta salariilor din Europa. Locul rușinos pe care se află România
Datele oficiale de la Eurostat au fost atent analizate și procesate pentru a oferi o imagine detaliată a situației salariilor din Europa. În urma compilării datelor, un site de specialitate a reușit crearea unei hărți care reflectă salariul mediu orar în diverse țări europene. Această hartă oferă o perspectivă clară asupra diferențelor salariale existente între statele europene și poate oferi indicii importante despre economiile acestora.
Horoscopul banilor pentru săptămâna 15-21 aprilie
Horoscopul banilor pentru săptămâna 15-21 aprilie. Patru zodii vor fi tentate să arunce cu bani în jur. Astrele îndeamnă la cumpătare
Horoscopul banilor pentru săptămâna 15-21 aprilie. Sub influența pătratului dintre Luna și Jupiter în Taur, unii nativi vor fi predispuși la excese financiare, putând fi tentați să își ridice ambițiile la rang de artă și să facă investiții riscante. Cu toate acestea, sfatul astrelor este să evite cheltuielile neraționale și să se concentreze pe gestionarea bunurilor materiale în mod responsabil.