Articolele din categoria ACTUAL:

Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: „Avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeană de pace, solidaritate şi prosperitate comună”
Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: „Avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeană de pace, solidaritate şi prosperitate comună”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că Europa înseamnă \"\"fiecare stradă, şcoală şi spital reabilitate ori construite cu fonduri primite de la Bruxelles\"\" şi, în vreme ce "visul european de pace, solidaritate şi prosperitate comună" este apărat "cu arma în mână" în Ucraina, cetăţenii români au şansa de a-l construi la ei acasă.
James Murphy, Director Științific și de Cercetare BAT
James Murphy, Director Științific și de Cercetare BAT: Este imperativ să vorbim cu mai multă claritate despre nicotină versus fumat
Nicotina joacă un rol important în abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului și, deși nicotina dă dependență, aceasta nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. În același timp, Colegiul Regal al Medicilor din Marea Britanie subliniază că „sănătatea și speranța de viață a fumătorilor de azi ar putea fi îmbunătățite radical prin încurajarea cât mai multor fumători să treacă la o sursă de nicotină consumată fără ardere”.  De aceea, este imperativ pentru comunitatea de sănătate publică să vorbească cu mai multă claritate despre ceea ce presupune consumul de nicotină, spre deosebire de fumat, consideră James Murphy, Director Științific și de Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din domeniu și liderul pieței tutunului din România.
Cele mai mari schimbări din istoria RCA. Ștefănescu, COTAR: Au făcut-o noaptea, ca hoții! Partidul care și-a asumat aceste aberații nu denotă inteligență și va deconta la alegeri
Cele mai mari schimbări din istoria RCA. Ștefănescu, COTAR: Au făcut-o noaptea, ca hoții! Partidul care și-a asumat aceste aberații nu denotă inteligență și va deconta la alegeri
Continuă reacțiile privitoare la cea mai amplă reformă legislativă din istoria RCA, proces despre care Economica a relatat constant încă de la începuturi, de cele mai multe ori cu informații în exclusivitate. Vasile Ștefănescu, președintele asociației de service-uri și transportatori rutieri de persoane COTAR, ne transmite un punct de vedere foarte acid în care acuză direct autorii ultimelor amendamente la legea RCA că încalcă legile specifice, Constituția și chiar normele europene. 
Vlad Pascu
Dosarul 2 Mai. Zi decisivă la Judecătoria Mangalia: părinții victimelor accidentului ar putea fi audiați. Când este așteptată sentința
Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, astăzi, la Judecătoria Mangalia. Din informațiile existente, mai multe persoane urmează să fie audiate, printre acestea aflându-se și părinţii victimelor. Este posibil ca acesta să fie ultimul termen înainte de pronunţarea sentinței.
Chiloți murdari și rupți, prezentați de o casă de modă de fițe.
Chiloți murdari și rupți, prezentați de o casă de modă de fițe. Designerul spune că lenjeria zdrențuită simbolizează luptele tinerilor de azi
In lumea modei, există tendințe și creații care pot genera controverse și discuții aprinse. Un exemplu inedit al acestui fenomen este prezentat de o casă de modă de fițe, care a ales să aducă în prim-plan chiloții murdari și rupți în ultima sa colecție, prezentată la New York Fashion Week. Designerul din spatele acestei alegeri neconvenționale afirmă că lenjeria zdrențuită simbolizează luptele tinerilor din zilele noastre, aducând în lumină aspectele mai puțin elegante și perfecte ale vieții moderne.
O lege mult așteptată de românii care stau la bloc a fost aprobată. Foto: Profimedia
O lege mult așteptată de românii care stau la bloc a fost aprobată. Ce avantaje vor avea asociațiile de proprietari, conform noului act
Locuitorii blocurilor din România au șansa să beneficieze de o nouă lege care va fi în favoarea lor, după ce a fost adoptată de Camera Deputaților. Această propunere inovatoare prevede o alocare mai mare a fondurilor europene nerambursabile, respectiv 90%, pentru finanțarea reabilitării termice a clădirilor de locuințe colective, reducând astfel presiunea asupra bugetelor locale sau ale asociațiilor de proprietari.
Cercetătorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" menționată în Biblie
Cercetătorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" menționată în Biblie
Un grup de cercetători de la Universitățile New Mexico și California din Statele Unite au adus în atenție o descoperire deosebit de intrigantă, sugerând posibilitatea existenței unei lumi paralele. Această revelație ridică întrebări captivante: ar putea această lume paralelă fi Lumea de Apoi menționată în textele biblice? Există o dimensiune în care spiritul nostru călătorește după moarte în această lume fizică?
Care este, de fapt alimentul mai sănătos: Untura sau uleiul vegetal?
Care este, de fapt, alimentul mai sănătos: Untura sau uleiul vegetal? Mihaela Bilic a tranșat clar dilema
 În România, mulți locuitori din mediul rural folosesc untura în gătit, însă există și persoane care preferă uleiul vegetal, considerându-l mai sănătos. Unele persoane asociază untura cu colesterolul rău și cu problemele cardiace, generând astfel controverse asupra consumului acestui aliment. Acesta este motivul pentru care nutriționistul MIhaela Bilic a decis să ofere verdictul cu privire la cea mai sănătoasă alegere, din perspectiva sa de specialist.