De ce nu visăm niciodată telefoane mobile. De necrezut

Saturday, 14 July 2018, 15:42, Sursă: REALITATEA.NET

Te-ai întrebat vreodată de ce nu prea visezi că scrii mesaje sau că privești pozele de pe Facebook ale prietenilor, deși faci asta zilnic? Psihologii explică.

Visul reprezintă, de multe ori, o simulare a amenințărilor, spun psiholohgii. Cu alte cuvinte, în esență, motivul pentru care visăm este că visele ne permit să învățăm să ne confruntăm cu anxietățile și temerile noastre într-un mediu cu mai puține riscuri, astfel încât să putem practica răspunsul la evenimente stresante.

Această ipoteză presupune, de asemenea, că, deoarece visele noastre sunt un mecanism de apărare evolutiv, avem tendința să visăm mai des despre temeri și preocupări care erau relevante pentru strămoșii noștri - deci mai puțin despre hacking și mai mult despre fuga de animale sălbatice.

Oamenii tind să nu viseze atât de mult despre scris și citit, de exemplu, elemente mai recente din istoria omenirii, cât mai degrabă despre lucruri legate de supraviețuire, cum ar fi lupta, chiar dacă aceasta nu are nimic de-a face cu ceea ce facem noi zi de zi. Acesta este, deci, motivul pentru care nu visăm (aproape deloc) telefoane mobile, cu toate că le folosim zilnic.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: MONDEN