Kelemen Hunor și Ludovic Orban nu s-au înțeles pentru susținerea guvernului PNL

Thursday, 17 October 2019, 16:44, Sursă: REALITATEA.NET

Kelemen Hunor: ”Vom discuta luni cu parlamentarii UDMR. Nivelul nostru de încredere față de PNL este foarte scăzut”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la finalul negocierilor cu liberalii, că formațiunea pe care o conduce nu a ajuns la un consens pentru susținerea Guvernului Orban, menționând că luni va avea o discuție și cu parlamentarii maghiari înainte de a lua o decizie.

”L-am întrebat pe domnul premier desemnat cu ce program va veni. Am discutat mult pe problemele reale cu care se confruntă țara. Economie, fiscalitate... În mare măsură, am putea să ajungem la un numitor comun. Multe instituții nu au cum să închidă anul. Am vrea ca până la finalul lui noiembrie să fie un proiect de buget.

Trebuie să continuăm discuțiile. Nu am promis sprijin pentru că nivelul de încredere între UDMR și PNL este scăzut din cauza celor întâmplate în anii trecuți și de aceea e nevoie de discuții sincere și aprofundate. Dacă nu are nevoie de sprijinul nostru, nu e nevoie de discuții complicate”, a declarat Kelemen Hunor.

Ludovic Orban, după negocierile cu UDMR, a spus că nu s-a ajuns încă la un cosesn, dar discuția a fost una pozitivă.

”UDMR va lua decizia în cadrul organismelor statutare. Au o pondere mai mare acordată investițiilor, educației... Am discutat despre posibilitatea de a utiliza fonduri UE. A fost o discuție foarte serioasă, la obiect, legată de foarte multe elemente legate de programul de guvernare. N-am ajuns la un consens”, a declarat Ludovic Orban.