În petiţie, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge că nu îi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi a tratamentului aferent "într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave" de care suferă.
De asemenea, finanţatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia, el menţionând că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.
"De la data la care am fost încarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut ţine contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat de tradiţia noastră machedonească care nu permite prezenţa femeilor (mame, soţii, fiice, nepoate etc.) să participe la vorbitoarele care se efectuează în cadrul penitenciarelor", susţine Gigi Becali, în petiţia transmisă Parlamentului.
Petiţia lui Becali este adresată preşedintelui Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament, Mircea Man.
Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.
El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.
Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.