În 1835, Claudine Rhédey de Kis-Rhéde s-a căsătorit cu Alexandru de Württemberg devenind contesă de Hohenstein. Din căsătoria lor au rezultat trei copii: Claudine, Amalie și Francisc. Ca urmare a regulilor căsătoriei morganatice, copiii lor au moștenit doar titlul mamei, neavând nici un drept asupra titlului și moștenirii tatălui lor.
Claudine moare la 1 octombrie 1841, la doar 29 de ani, motivele morții sale fiind incerte. Unele surse afirmă că în timp ce era însărcinată cu cel de-al patrulea copil, s-a dus să-și viziteze soțul la Graz în Austria; drumul greu și oboseala au declanșat nașterea prematură și, din cauza unei sângerări abundente, aceasta s-a stins din viață. Alte surse invocă un accident de călătorie suferit în Germania.
Claudine Rhédey a fost înmormântată în Biserica Reformată din Sângeorgiu de Pădure din Mureș.
Fiul său, Francisc, a fost tatăl reginei Maria a Marii Britanii, consoarta lui George al V-lea al Marii Britanii, bunica actualei regine a Marii Britanii, Elisabetei a II-a și străbunica Prințului Charles de Wales.
Una dintre cele mai frumoase şi impozante clădiri din Sângeorgiu de Pădure, este castelul cu două etaje construită în stil neobaroc, a familiei Rhédey. Castelul a fost construit în secolul al XVII-lea, de către contele Rhédey László pe locul unui castel mai vechi și poate fi vizitat de public.
Naţionalizată în 1948, clădirea este ocupată de birouri administrative, iar din 1960 de şcoala generală din Sângeorgiu de Pădure. În 2011 cu ajutorul Ministerului Culturii şi Cultelor începe renovarea castelului.
În prezent la parterul renovat al castelului funcţionează Centrul de Informare și Promovare Turistică, la etaj conform planurilor primăriei, se va amenaja un muzeu în memoria contesei Rhédey Claudia, iar la subsol o cramă pentru vinurile obţinute din viile din interiorul arcului carpatic.