Înainte cu două zile de a începe procesul de detoxifiere trebuie să eviţi toate produsele lactate, deoarece corpul trebuie să scape de toxinele din aceste alimente.
- Înainte cu o zi de începerea curei de detoxifiere a plămânilor, bea o ceaşcă de ceai de mentă înainte de culcare. Ajută la relaxarea muşchilor tractului respirator, are efect antihistaminic şi este un descongestionant fantastic.
- Dimineaţă, stoarce două lămâi, combină sucul obţinut cu 300 ml de apă şi bea-l înainte de micul dejun. Lămâile ajută la creşterea ph-ului organismului, iar asta ajută la detoxifierea tuturor organelor, inclusiv a plămânilor. Un ph mai ridicat susţine, de asemenea, sistemul limfatic, ajutând la curăţarea sângelui.
- Bea 300 ml de suc proaspăt de grapefruit. Acesta conţine antioxidanţi naturali care îmbunătăţesc sistemul respirator.
- Bea 300 ml de suc de morcov între micul dejun şi prânz. Sucul de morcov ajută la alcalinizarea sângelui.
- Bea 400 ml de suc bogat în potasiu la prânz. Acesta tonifică şi curată. Înainte de culcare bea 400 ml de suc de afine. Acesta lupta împotriva bacteriilor din plămâni care cauzează infecţii.
- Băi detoxifiante. Fumul de ţigară conţine mai mult de 4.000 de elemente chimice. Că să ajuţi corpul să elimine o parte din ele, fă o baie detoxifiantă cu rozmarin, un detoxifiant puternic. Deschizând porii pielii, această baie va ajută la eliminarea toxinelor profunde, favorizând schimburile dintre interior şi exterior.
Infuzează o mâna bună de rozmarin în 3-4 litri de apă fierbinte timp de 10 minute. Varsă apoi infuzia cu rozmarin în cadă şi stai în apă minimum 15 minute.
- Exerciţii cardio. Acestea nu detoxifică propriu-zis, însă ajută la o funcţionare mai eficientă a plămânilor.
- Detoxifiaza-ţi plămânii cu ajutorul respiraţiei. Exerciţiile de respiraţie ajută la purificarea plămânilor prin vascularizarea lor. Tot ce trebuie să faci este să inhalezi puternic, apoi să-ţi ţii respiraţia pentru 2-3 secunde, după care expiri profund. Repetă acest exerciţiu de 7-8 ori.
Sursa: ecomagazin.ro