Iată care sunt cele mai bune alimente care ajută la eliminarea toxinelor din plămâni și tratează infecțiile respiratorii:
1. Ardei iute
Iuțeala ardeilor poate curată mucusul din plămâni. De aceea, nașul curge atunci când mâncați alimente picante. De vina este capsaicina, armă cu care plantă se apăra de dăunători. Atunci când ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzație de arsură la contactul cu țesuturile corporale. Ea ne aduce lacrimi în ochi, ne face să ne curgă nașul și să simim că gură ne ia foc. Capsaicina irită mucoasele plămânilor și afectează mucusul și țarul în același mod, ceea ce determină corpul să le elimine rapid. În plus ajută și la eliminarea virusurilor, bacteriilor și fungilor.
2. Apa
Cel mai bun mecanism de curățare este apa. Evitați cafeaua, sucurile sau alcoolul și beți apa curată. Cheia pentru o sănătate excelentă este o bună hidratare, deoarece accelerează procesul de detoxifiere.
3. Ceapă
Este bogată în substanțe nutritive. Ceapă poate luptă cu multe boli, cum ar fi unele infecții pulmonare, și ajută, de asemenea, la subțierea mucusului și la eliminarea toxinelor.
4. Ghimbirul
Ceaiul de rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie ajută la îmbunătățirea respirației și încurajează eliminarea toxinelor din tractul respirator. Puteți opta pentru o baie în care să adăugați ghimbir pudra. Pregătiți această baie și bucurați-va de ea pentru cel puțin douăzeci de minute. Această va deschide porii și va va face să transpirați, ceea ce va duce la eliminarea anumitor toxine. Aburul inhalat intră pe căile respiratorii și ajută la purificarea plămânilor. Mănâncă o bucată mică de ghimbir la fiecare masă, iar această va îmbunătăți nu numai digestia, dar va ajută și la purificarea corpului.
5. Lumânărică
Ceaiul de lumânărică îi ajută pe cei cu plămâni contaminați – un caz comun pentru fumători. Fiți atenți, deoarece perii mici de pe frunze pot avea efecte perturbatoare dacă îi absorbiți.
6. Plămânărică (mierea ursului)
Proprietățile terapeutice ale acestei plante se datorează conținutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) și de vitamină C, caroten și săruri minerale bogate în mangneziu. Toate acestea exercită asupra organismului uman o acțiune diuretica, emolienta, antiinflamatoare, reconstituantă, cicatrizanta, antidiareica, analgezică, fiind în același timp și un bun expectorant și antispastic bronhic. Frunzele de plămânărică sunt considerate un remediu natural, în tratarea și vindecarea afecțiunilor cailor respiratorii, deoarece calmează tusea, răgușeală și reglează expectorația.
7. Lobelia
Este o plantă extrem de utilă, care a fost folosită de secole pentru a ajută la sănătatea cailor respiratorii. Lobelia conține un alcaloid numit lobeline, care acționează că un expectorant, curată plămânii de mucus și congestie. De asemenea, ajută la deschiderea cailor respiratorii și promovează respirația profundă.
8. Rădăcină Osha
Crește circulația sângelui în plămâni, ceea ce este benefic pentru gestionarea emfizemului, pneumoniei, astmului și alergiilor. De asemenea, estebbronhodilatatoare, crescând capacitatea plămânilor de a utiliza oxigenul.
Sursă: doctorulzilei.ro