Articolele autorului Ioana Stanescu:

Violențele de la Cimitirul militar din Valea Uzului, 6 iunie 2019
Dosarul violențelor dintre români și maghiari din Valea Uzului, CLASAT. Singura măsură luată - lanțul și lacătul de la poarta cimitirului, restituite
Dosarul violențelor dintre români și maghiari de la Cimitirul din Valea Uzului din iunie 2019 a fost clasat. Procurorul care a închis Dosarul „Valea Uzului” susține în ordonanța de clasare că „afară cu ungurii din țară” este „o presupusă lozincă antimaghiară” care nu se încadrează la infracțiunea de incitare la ură și discriminare, pe motiv că nu vizează o categorie de persoane, ci o etnie, scrie HotNews.ro. Singura măsură dispusă în dosar este restituirea unui lanț și a unui lacăt de la poarta cimitirului, distrusă în timpul incidentelor violente din iunie anul trecut. 
Klaus Iohannis, declarație de presă 30 iulie 2020 / Foto: Administrația Prezidențială
Iohannis amenință cu sancțiuni drastice în criza COVID: Este OBLIGATORIU ca toată lumea să respecte normele pentru a stăpâni această boală!
Președintele Klaus Iohannis a lansat joi un nou apel către toți românii pentru respectarea normelor pentru controlul epidemiei de coronavirus. Șeful statului a anunțat sancțiuni drastice în cazul celor care vor nesocoti aceste reguli atât de importante în această criză. „Este nevoie de măsuri ferme, iar cei care nu vor respecta regulile vor fi amendați”, a avertizat Iohannis, în declarația susținută joi, la Palatul Cotroceni, după ședința avută cu ministrul de Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și chestor şef de poliţie Bogdan Despescu.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
VIDEO Primăria Capitalei, bună de plată: 115 milioane de lei pentru Costică Constanda. Firea: Conturile vor fi blocate pe 3 august!
Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat nici la ședința de miercuri propunerea Primăriei Capitalei de a-i da omului de afaceri Costică Constanda o bucată din Satul Francez ca să scape de executarea silită pentru suma de 115 milioane de euro. Gabriela Firea a anunțat că, de la începutul săptămânii viitoare, conturile Primăriei vor fi blocate în totalitate, astfel că nu vor mai fi făcute niciun fel de plăți. 
Stațiunea turistică St. Wolfgang, Austria Foto: Deutsche Welle
Focar de coronavirus într-o stațiune turistică din Austria! Peste 50 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele zile
Noul coronavirus s-a răspândit cu mare viteză în ultimele zile în localitatea turistică austriacă St. Wolfgang, de pe malul Lacului Wolfgang, anunță Deutsche Welle. Peste 50 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultima zi. Austriecii se tem de o situație similară cu cea produsă în stațiunea de schi Ischgl, la începutul pandemiei, de unde noul coronavirus s-ar fi propagat cu repeziciune în toată Europa, la sfârșitul lunii februarie.
coronavirus Foto: Pixabay.com
STUDIU Coronavirusul care circulă acum în Europa și SUA este mai „deștept” și INFECȚIOS decât cel din China
Varianta noului coronavirus care afectează astăzi lumea infectează mai uşor celulele decât cele care au apărut iniţial în China, în 2019, potrivit unui studiu publicat în revista Cell. Observația oamenilor de știință este ALARMANTĂ, pentru că actuala tulpină a coronavirusului este probabil mai CONTAGIOASĂ. Bilanțul la nivel global al pandemiei de COVID-19 a depășit deja 11 milioane de oameni infectați, dintre care 5 la sută au murit - peste 524 de mii de decese au fost înregistrate în toată lumea.
masca epidemie coronavirus
STUDIU COVID-19. Ce rol are, de fapt, MASCA în infectarea cu noul CORONAVIRUS în timpul pandemiei
Utilizarea pe scară largă a măștilor medicale ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus și, astfel, ar putea preveni un al doilea val de COVID, susțin cercetătorii britanici. Astfel că purtarea măștii ar putea fi chiar mai importantă decât măsurile de izolare sau alte restricții aplicate pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. Oamenii de știință susțin că măștile ar putea fi una din cele mai eficiente măsuri pentru scăderea infectării și transmiterii noului coronavirus în rândul populației. În mai multe țări au fost luate deja măsuri pentru purtarea obligatorie a măștilor pe o durată nedeterminată.
coronavirus
Studiu COVID-19. Cum afli, de fapt, dacă ai fost infectat cu noul coronavirus? Care sunt simptomele la europeni
Cele mai frecvente simptome cauzate de COVID-19 în rândul pacienţilor europeni sunt durerea de cap și pierderea mirosului, susține cel mai recent studiu. Aceste simptome au fost observate la cei care suferă de forme ușoare și moderate ale bolii. Dar nu este singura concluzie la care au ajuns cercetătorii la sfârșitul primei anchete epidemiologice făcute numai pe pacienți europeni.