Dan Istratie, jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presa online, dar și social media. A lucrat la publicații de top din presa românească și a debutat în print imediat după terminarea facultății. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, secția de Jurnalism, și a urmat cursurile unui masterat în Managementul Instituțiilor Media. Actualmente, este atât redactor, cât și administratorul conturilor social media Realitatea PLUS.

Articolele autorului Dan Istratie:

Nicolae Ciuca
Prim-ministrul a primit asigurări de la oficialii din Azerbaidjan că sunt suficiente resurse de gaze pentru necesitățile României din această iarnă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă după amiază, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că Azerbaidjanul are suficiente resurse de gaze care să asigure cantităţile necesare României pentru iarna care urmează. Primul ministru a discutat şi cu premierul elen despre posibilitatea descărcării de transporturi cu GPL într-un terminal din nordul Greciei. „Pot să dau asigurări că avem cantităţile necesare de gaz, iar ţara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului”, a precizat Ciucă.
Nicolae Ciuca
Ciucă, după întâlnirea cu președintele bulgar: Sporirea capacității de transport gaze este în beneficiul tuturor țărilor din regiune
Premierul Nicolae Ciucă anunţă că a discutat, la Sofia, cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, despre demersurile care pot fi făcute de către societăţile naţionale de transport gaze ale celor două ţări pentru creşterea capacităţii de tranzit al gazelor. „Sporirea capacităţii de transport gaze nu este doar în beneficiile ţărilor noastre, ci este în beneficiul tuturor ţărilor din regiune şi de asemenea asigurăm o capacitate de transport mai mare pentru Europa Centrală”, a declarat Ciucă. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu susține că nu îi pare rău că a intrat în coaliție alături de PNL: Împreună vom găsi soluțiile cele mai bune
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD este partidul care a venit, în coaliţie, cu „cele mai bune programe pentru IMM-uri şi pentru capitalul românesc, cu cele mai bune soluţii şi scheme de ajutor”. „Nu ştiu acum dacă acel impozit unic mai reprezintă şi progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsit soluţiile cele mai bune”, a afirmat liderul PSD.
Nicolae Ciucă
Ciucă: Cooperarea regională în ceea ce priveşte criza energetică şi soluţiile dezvoltate împreună sunt cheia succesului, deoarece acţiunea individuală nu oferă răspunsuri suficiente în vreme de criză
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat sâmbătă, la Sofia, unde participă la ceremonia de lansare a exploatării comerciale a interconectorului de gaz natural Grecia-Bulgaria, că este nevoie de investiţii în ceea ce priveşte interconectivitatea atât între ţările membre ale Uniunii Europene, dar şi cu ţări din afara acesteia, precum Republica Moldova, Ucraina ori ţări din Balcanii de Vest. „Cooperarea regională şi soluţiile dezvoltate împreună sunt cheia succesului, deoarece acţiunea individuală nu oferă răspunsuri suficiente în vreme de criză”; spune Ciucă, dând asigurări că „România este pregătită să-şi joace rolul de partener de încredere în asigurarea securităţii energetice a Europei”.
Mircea Geoana
Mircea Geoană: "Acțiunile președintelui Putin în aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei și împotriva Vestului democratic"
Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, reclamă „referendumurile trucate” în urma cărora patru regiuni ale Ucrainei au fost anexate ilegal de către Rusia, el făcând comparaţia dintre referendumurile organizate în cele patru regiuni cu referendumul militar organizat în România în noiembrie 1986. „În acest moment nu avem informaţii care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei”, mai anunţă NATO, subliniind că războiul continuă inclusiv prin acţiuni de tip hibrid.
Zelenski
Război în Ucraina - Ziua 220 - Rusia a folosit pentru prima dată rachete S-300 modernizate - LIVE TEXT
Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a salutat succesele contraofensivei ucrainene în est, în timp ce forţele Kievului par să se apropie de recucerirea oraşului-cheie Lyman, capturat de Moscova în primăvară. Statele Unite consideră că procesul de aderare a Ucrainei la NATO "ar trebui reluat la un alt moment", a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan. Volodomir Zelenski a afirmat că ţara a depus cererea de aderare în cadrul unei "proceduri accelerate".
Parc Bucuresti
ANPC închide 6 locuri de joacă din parcurile din București - Care este motivul
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Concumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din şase mari parcuri bucureştene, după ce, în urma controalelor au fost găsite echipamente cu un grad de uzură ridicat, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină. De asemenea Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a fost amendată cu 10.000 de lei. ” A te duce cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj”, afirmă Paul Anghel, director general ANPC. 
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Vârstnicilor: Întreaga lume îşi sărbătoreşte astăzi seniorii şi este firesc să le transmitem acestor generaţii gândurile noastre bune
Problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului şi ne preocupă să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii, astfel încât trecerea de la viaţa activă la anii de pensie să nu mai însemne o scădere abruptă a nivelului de trai, afirmă premierul Nicolae Ciucă în mesajul transmis sâmbătă, de Ziua vârstnicilor, subliniind că responsabilitatea şi solidaritatea sunt vitale pentru perioada actuală.
Arsinel si sotia sa
Povestea de dragoste dintre Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena - Peste 50 de ani de căsnicie
De-a lungul timpului s-a speculat că maestrul Alexandru Arșinel ar avea o relație extraconjugală cu celebra Stela Popescu, partenera sa de scenă, însă în realitate era foarte îndrăgostit de soția sa, Marilena Arșinel. Cei doi s-au cunoscut când erau destul de tineri, s-au căsătorit, au doi copii, iar căsnicia a durat mai bine de 50 de ani. În 2016, soția regretatului Arșinel a suferit un accident care a lăsat-o paralizată. Evenimentul dramatic i-a apropiat și mai mult. 
Pastila pentru suflet
PASTILA PENTRU SUFLET - Care este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi neaparat
Rugăciunea zileiRugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul, atunci când eşti la ceas de mare necaz„O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, Mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatălui tău s-a pecetluit. Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseală ai iubit, cu aguridă şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin”.