CSA Steaua București susține că nu a înstrăinat niciodată marca "Steaua"
CSA Steaua București precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că nu a înstrăinat niciodată marca "Steaua", nici către clubul de fotbal Steaua București, nici către vreo altă entitate.
C.S.A. Steaua București susține că nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă, ca reacție la comunicatul de presă publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficială a FCSB.
A.F.C. Steaua București a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea.
''În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii — C.S.A. Steaua București — pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanță națională. Aceasta nu este interpretarea noastră, ci concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România, exprimată în clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014.
Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi", arată CSA Steaua în comunicat.