MENIU

Doliu pentru fanii Harry Potter: A murit actrița care a interpretat-o pe profesoara Minerva McGonagall

Veste tristă pentru fanii filmelor "Harry Potter". Actrița care a interpretat-o pe profesoara Minerva McGonagall s-a stins din viață, la vârsta de 89 de ani.

Actrița Maggie Smith, cunoscută pentru filmele Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani, a anunțat familia sa, potrivit BBC. Era considerată una dintre cele mai importante actrițe britanice ale unei generații, alături de Vanessa Redgrave și Judi Dench.

 

Fiii ei, Toby Stephens și Chris Larkin, au declarat: „Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit pașnic în spital în această dimineață, vineri, 27 septembrie. Lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare”.

 
„Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile. Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment”, au mai spus cei doi.