MENIU

Sursele toxice din care primeşte Putin informații despre Ucraina. Succesele sunt subliniate, iar eșecurile sunt minimalizate

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a dezvăluit de unde primeşte Putin informații despre operaţiunea militară specială rusă din Ucraina. 

Afirmațiile jurnaliștilor potrivit cărora președintele rus, Vladimir Putin, ar primi informații eronate sau denaturate cu privire la operațiunea militară specială rusă din Ucraina nu sunt veridice, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru The Wall Street Journal.

Potrivit lui Peskov, șeful statului, ca, de altfel și în trecut, are „mai multe canale de furnizare de informații“. Anterior, publicația a scris că Putin ar primi rapoarte despre operațiunea militară specială, în care „succesele sunt subliniate, iar eșecurile sunt minimalizate“. 

Sursele ziarului au mai susținut că actualizările despre situația de pe front ajung la biroul președintelui rus în câteva zile, ceea ce face ca datele respective să fie „învechite“.

The Wall Street Journal a adăugat că Peskov a mai spus că planificarea operațiunii militare speciale ruse face parte din categoria de informații clasificate.

Zilele trecute, Peskov a confirmat informațiile potrivit cărora Vladimir Putin va vizita zona operaţiunii militare ruse din Ucraina, notează ziare.com. Putin îşi începe ziua cu un briefing scris despre război, cu informaţii „atent calibrate pentru a sublinia succesele şi a minimiza eşecurile”, potrivit surselor Wall Street Journal. 

Şeful de stat a refuzat mult timp să folosească internetul de teama supravegherii digitale, au declarat oficiali ruşi şi americani, ceea ce îl face „mai dependent de documentele informative compilate de consilieri aliniaţi ideologic”, mai transmite sursa citată. 

Rapoartele de primă linie au nevoie de mai multe zile pentru a ajunge la Putin, au declarat persoane familiare cu această chestiune, adăugând că Putin primeşte adesea informări neactualizate. 

„Comandanţii din prima linie raportează Serviciului Federal de Securitate, sau FSB, succesorul KGB-ului, care editează rapoartele pentru experţii din Consiliul de Securitate care le transmit șefului Consiliului, Nikolai Patrușev, cel care l-a convins pe liderul de la Kremlin să invadeze Ucraina“, scrie WSJ. 

Mai multe articole despre:
Dmitri Peskov vladimir putin razboi ucraina