MENIU

MASACRU de Crăciun. ZECI de cadavre arse, descoperite pe un drum, în Myanmar

Mascaru Myanmar. Sursa foto: Profi Media

Mai multe cadavre carbonizate au fost descoperite de Crăciun în Myanmar, pe un drum, în cantonul Hpruso, în statul Kayah. Ce puțin 30 de persoane au fost arse într-un masacru, printre care femei şi copii.

Rămăşiţele a cel puțin 30 de persoane, printre care femei şi copii, au fost descoperite sâmbătă calcinate în mai multe vehicule în Myanmar, potrivit unui responsabil al rebelilor şi unei organizaţii nonguvernamentale locale, care au acuzat junta militară că i-a omorât pe aceşti oameni.

Printre victimele atacului s-ar afla și doi membri ai organizației Save the Children.

Cei doi angajaţi se întorceau acasă în urma unei misiuni umanitare în regiune, potrivit Save the Children, care anunţă că şi-a suspendat activitatea în mai multe regiuni.

”Suntem îngroziţi de violenţa împotriva unor civili nevinovaţi şi personalului nostru, care se dedică unor sarcini umanitare, ajutând milioane de copii aflaţi în nevoie în Myanmar”, a declarat directoarea ONG-ului britanic Inger Ashing.

Potrivit Observatorului Myanmar Witness, ”35 de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost arse şi ucise de către militari la 24 decembrie în cantonul Hpruso”, potrivit news.ro