MENIU

Scandal la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții s-au opus unei posibile desființări. Rectorul Politehnicii din București, huiduit

Sursa foto: cugetliber.ro

Scandal la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții resping fuziunea cu Politehnica din București și au protestat în curtea instituției. Rectorul a fost întâmpinat cu țipete și huiduieli. După mai multe ore de discuții în contradictoriu s-a decis renunțarea la fuziune. 

Studenții de Universitatea Maritimă sunt nemulțumiți pentru că nimeni nu i-a întrebat înainte dacă sunt de acord să fuzioneze cu Politehnica din București.

„Am impresia că în universitatea asta mare este nevoie de studenți, ori noi nu acceptăm așa ceva, sau cel puțin eu care nu mai sunt implicat nici măcar în procesul de învățământ, sunt doar un simplu absolvent și personal m-ar durea să se desființeze facultatea”, spune un fost student.

După ore întregi de discuții în contradictoriu, huiduieli, acuze și reproșuri, concluzia a fost că Universitatea Maritimă din Constanța va rămâne de sine stătătoare. 

„Am spus înainte de toată această discuție că dacă studenții vor fi împotriva acestui proiect nici măcar parcursul până la referendum nu mai continuă. Asta am spus și cu asta basta! Discuția ar trebui să înceteze, decizia noastră este luată”, a explicat Cornel Panait, rectorul Universității Maritime din Constanța.

Dacă cele două universități s-ar fi unit, cei aproape 4.000 de studenți din Constanța, la momentul absolvirii nu ar mai fi fost ofițeri ci doar ingineri.