MENIU

Planta care vine de hac tumorilor canceroase de orice fel

Coada-calului are efecte benefice în peste 130 de afecţiuni, datorită compoziţiei sale chimice.

Planta acţionează ca antiseptic, antimicrobian, expectorant, hemostatic, antiinflamator, remineralizant şi dezinfectant. Însă cea mai apreciată calitate a să este aceea de diuretic natural. Printre substanţele importante conţinute de planta se numără acidul salicilic 5-7 % (prezent în Aspirină), vitaminele B1 şi C, flavonoidele, bioxidul de siliciu şi sărurile de potasiu.

Datorită proprietăţilor sale diuretice, coada-calului se foloseşte cu succes în tratarea afecţiunilor renale, hepatice, biliare şi reumatice. În convalescenţa după boli infecţioase, cu tulburări de eliminare a apei, dar şi în afecţiuni renale sau vezicale (nisip sau pietre) se recomandă decoctul de coadă-calului, în care se pun 10 picături de tinctura de urzică.

Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită, care se fierb timp de 15 minute în 250 ml de apă. În cazul bolnavilor cu retentii urinare, se combină tinctura de coadă-calului în proporţii egale cu tinctura de coada-şoricelului şi de brad.

Leziunile de orice fel, inclusiv tumorile canceroase, se pot trata făcând băi cu decoct de coadă-calului. Decoctul se prepară din 200 grame de plantă, care se fierb în cinci litri de apă, vreme de 20 de minute.

Decoctul se strecoară şi se pune în cadă de baie. Se va stă în cadă 30 de minute, dar temperatura apei nu trebuie să o depăşească pe cea a corpului. Aceste băi trebuie să se facă zilnic.

Tratamentul cu tinctură din coada-calului s-a dovedit foarte eficient în prevenirea stărilor de anxietate. Licoarea se prepară din 50 g de pulbere de plantă, care se pun la macerat în 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade, timp de 15 zile. În final, se strecoară şi se pune în sticluţe închise la culoare. Se administrează câte o linguriţă diluată cu apă de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Tot pentru combaterea stărilor asociate depresiei se poate administra coada-calului sub formă de pulbere, câte un vârf de cuţit, care se ţine sub limba timp de 10 minute, apoi se înghite. Se administrează câte trei doze pe zi.

Tinctura de coada-calului contribuie la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Poate fi folosită pentru tratarea multor boli, precum guţă, bolile de piele, reumatismul şi alergiile cutanate. Efectul sau este mai puternic dacă se asociază, în părţi egale, cu tincturi din fructe de şoc şi iarbă de trei-fraţi-pătaţi, conform bzi.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste coada calului