Degustare de vin în orb pe înțelesul tuturor, cu campionul mondial Horia Hasnaș
Comunicatorul de vin, Horia Hasnaș, unul dintre componentii echipei de degustători români, care a cucerit locul 1 la Campionatul Mondial de Degustare în Orb” din Franța, a fost prezent la Podcastul Business Philosophy.
El a făcut o degustare de vin în orb pe înțelesul tuturor, alături de someliera din R. Moldova, Olivia Cucoș, prezentatoare TV și moderatorul podcastului, Romeo Chiriac.
Echipa care a câștigat medalia de aur la cea de-a XI-a ediţie a CM de Degustare în Orb, ce a avut loc în regiunea Provence, a fost formată din Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaş şi Cosmin Udrea, fiind antrenată de Radu Rizescu.
Competițiția, la care au participat 33 de țări de pe 5 continente, a fost organizată de către cea mai prestigioasă publicaţie de vinuri din Hexagon, „La Revue du Vin de France”.
România a ocupat locul 1 cu 108 puncte, fiind urmată de Olanda (107), Danemarcei (95), iar Franţa, ţara gazdă, s-a situat pe locul patru, cu 94 de puncte.
De asemenea, Horia a vorbit în cadrul podcastului despre ce etichetări greșite li se fac somelierilor, Aqua Carpatica Flavorus derulând o campanie în această direcție. El a povestit despre problemele cu poliția și riscul de pierde carnetul de conducere după degustări.
Pentru fiecare vin în parte, echipele trebuiau să identifice soiul, ţara, regiunea și anul de recoltă, putând fi obținute maxim 26 de puncte la o degustare
Horia a făcut o demonstrație a ceea ce înseamnă degustare în orb, fiind servite 4 tipuri de vin. El trebuind să identifice vinul degustat și să explice cum decurge un concurs.
El a degustat Sauvignon Blanc din noua gamă CARPATHIA WINES, CHATEAU VALVIS SAUVIGNON BLANC, CHATEAU VALVIS FETEASCĂ NEAGRĂ și CARPATHIA WINES - FETEASCĂ NEAGRĂ.
Alte teme abordare au fost prin ce se diferențiază vinurile moldovenești de cel românești și blocada Rusiei, bere versus vin și de ce femeile sunt mai avantatajate la degustări.
Podcastul Business Philosophy, care este moderat de Romeo Chiriac, este sprijinit de Domeniile Sâmburești.