MENIU

Cea mai mare greșeală pe care o faci când vrei să slabești. Uite ce spun specialiștii

Slabirea, un pericol

Dacă nu mănânci la micul dejun sau sari peste masa de prânz, poți ajunge la declanșarea obezității sau la diabet de tip II. Oamenii de știință susțin că persoanele care se ambiționează să nu mănânce pentru a slăbi fac cea mai mare greșeală.

Specialiştii atenționează că acest obicei poate favoriza apariția mai multor probleme de sănătate, precum diabetul de tipul II, obezitatea, dar și afecțiunile cardiace.

În urma unui studiu realizat pe cobai, ale cărui rezultate s-ar aplica și în cazul oamenilor, experții au dat unui grup să mănânce doar o singură dată pe zi, în timp ce cel de-al doilea grup a avut o alimentație normală, ce includea trei mese principale.

Astfel, după puțin timp oamenii de știință au constatat că primul grup de cobai a câștigat mai mult în greutate totodată fiind predispuși problemelor de sănătate.

Martha Belury, profesor senior la Universitatea de Stat din Ohio, SUA a precizat că cea mai bună variantă este ca persoana să mănânce de mai multe ori pe zi, dar în cantități reduse.

Așadar consumul unei singure mese pe zi poate duce la surplus ponderal, în loc de scăderea mult dorită, conform clicksanatate.ro. Concluziile studiului au fost publicate în ,,Journal of Nutritional Biochemistry".

Mai multe articole despre:
slăbire metode de slăbire