MENIU

Amenajarea bucătăriei cu buget minim: trucuri smart

Trucuri pentru amenajarea bucatariei

O bucătărie exact aşa cum visezi nu trebuie să coste foarte mulţi bani, mai ales dacă te implici activ în fiecare etapă a amenajării. Există zeci, sute de soluţii pentru a-ţi amenaja bucătăria cu buget minim, de la mobilierul modular şi până la finisaje accesibile şi uşor de instalat, cum ar fi gresia.

Descoperă mai jos câteva trucuri smart pentru o bucătărie completă la preţ avantajos:

Începe cu finisajele

Poţi opta pentru finisaje prietenoase cu bugetul, încă din primele faze ale amenajării. Cea mai simplă soluţie este să alegi gresie pentru pardoseli. Gresia se comportă excelent în timp, este rezistentă la apă şi foarte accesibilă. Ai o mulţime de modele din care să alegi, de la variante ce imită parchetul şi până la variante în culori neutre, mate sau lucioase.

Pentru pereţi, alege vopsea lavabila. În ziua de astăzi, găseşti vopsele special realizate pentru bucătărie, în culori diverse. Atunci când decizi să foloseşti vopsea lavabila, preţul va scădea comparativ cu aplicarea de faianţă sau mozaic, iar timpul de execuţie va fi mai scurt.

Alege un aragaz pe gaz

Nu ai nevoie neapărat de un cuptor electric incorporabil sau de o plită cu inducţie pentru a avea o bucătărie complet dotată şi utilată. Un aragaz pe gaz poate fi o super soluţie pentru a economisi bani, fără să faci rabat de la calitate. Preţul unui aragaz pe gaz este accesibil, iar magazinele oferă o gamă variată din care să alegi.

Atunci când instalezi aragazul pe gaz apelează întotdeauna la profesionişti şi nu te ocupa niciodată pe cont propriu de acest lucru, mai ales dacă nu lucrezi în domeniu.

Optează pentru mobilier modular

Mobilierul pe comandă este din ce în ce mai costisitor, însă există alte soluţii la care poţi apela. Foarte multe magazine de bricolaj sau de mobilă, dar şi mulţi retaileri online comercializează mobilier modular pentru bucătărie, la preţuri foarte bune. Fiecare gamă de mobilier modular oferă un număr standard de corpuri diverse, pe care le poţi combina între ele în diverse feluri. În acest fel, va fi mai uşor să găseşti combinaţia perfectă pentru bucătăria ta.

Acest tip de mobilier se poate instala atât pe cont propriu, cât şi cu ajutorul profesioniştilor, în funcţie de priceperea ta. În plus, preţurile sunt accesibile şi pornesc de la 1000 de lei.

Renunţă la accesoriile costisitoare

Dacă vrei să amenajezi bucătăria cu costuri minime, atunci este o idee bună să renunţi la accesoriile scumpe, mai ales dacă nu ai nevoie de ele. Suporturile din metal, prosoapele de bucătărie scumpe, tablourile, corpurile de iluminat cu design futuriste, toate reprezintă cheltuieli pe care le poţi tăia de pe listă. Mai degrabă, optează pentru simplitate şi nu investi în prea multe accesorii.

Cauta cel mai bun raport calitate-pret

Atunci când alegi electrocasnicele, cauta cel mai bun raport calitate-pret. Nu îţi doreşti cele mai ieftine electrocasnice, mai ales dacă acestea nu corespund nevoilor tale, dar nici nu este o idee bună să cheltui zeci de mii de lei pe astfel de aparate. Poţi să găseşti electrocasnice de calitate şi la preţuri accesibile, însă este esenţial să studiezi ofertele de pe piaţă şi să cauţi cât mai multe recenzii de la surse de încredere.

Amenajează o zonă de bar

Pentru o amenajare cu costuri reduse, poţi să renunţi la zona de dining foarte spaţioasă şi să o înlocuieşti cu o zonă de bar. O masă înaltă cu 2 sau 4 scaune adecvate reprezintă o super idee. Vei economisi nu numai timp, ci şi spaţiu. Optează întotdeauna pentru scaune confortabile, deoarece îţi doreşti să serveşti masa comod, fără să te chinui.

Atunci când vrei să amenajezi bucătăria cu buget minim, începe cu finisajele. Nu ai nevoie de finisaje foarte scumpe pentru un rezultat excelent, ci poţi alege gresie, vopsea lavabila sau chiar pardoseli PVC. De asemenea, este o idee bună să renunţi la accesoriile de care nu ai nevoie şi să mergi pe o variantă de amenajare minimalistă.



Mai multe articole despre:
Trucuri pentru amenajarea bucatariei