Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore

Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore

În inima Complexului de monumente de la Ţebea din județul Hunedoara, se înalță Gorunul lui Horea, un copac secular care păstrează în rădăcinile sale o istorie plină de mister și semnificații încărcate emoțional. Cu o vârstă estimată de peste 400 de ani, acest gorun a devenit un simbol al eroismului și al spiritului de luptă al moților, fiind martorul unor momente istorice de o importanță covârșitoare pentru poporul român.

TIMP LIBER












Căpșuni gustoase și sănătoase chiar la tine acasă? Cum trebuie să le îngrijești pentru a avea parte de o recoltă bogată/ Profimedia
Căpșuni gustoase și sănătoase chiar la tine acasă? Cum trebuie să le îngrijești pentru a avea parte de o recoltă bogată
Căpșunile sunt una dintre marile plăceri ale verii, iar cultivarea lor în propria grădină nu este atât de dificilă pe cât poate că te-ai fi așteptat. Dacă le oferi o îngrijire corespunzătoare, vei obține și tu o recoltă bogată de căpșuni mari, gustoase și sănătoase. Trebuie însă să ții cont de câteva sfaturi esențiale în procesul de cultivare a acestor fructe delicioase.

LIFESTYLE





Specialiștii au soluția: cum putem folosi energiile negative în favoarea noastră /unsplash.com
Specialiștii au soluția! Cum putem folosi energiile negative în favoarea noastră: Nu te poți juca cu viețile oamenilor
Energiile joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi. Oamenii caută remedii pentru a sta departe de tot ceea ce este toxic și negativ. La polul opus, ei caută să se apropie de oamenii, spațiile și activitățile care le oferă o energie pozitivă, respectiv o stare de bine, de echilibru și de liniște interioară. Specialiștii în acest domeniu au soluții pentru a folosi chiar și energiile negative în favoarea noastră. Iată cum puteți face asta!

LIFESTYLE













Florin Piersic / Foto: Inquam Photos
Medicii iau în calcul să-i amputeze piciorul lui Florin Piersic. Cum se simte actorul: cele mai noi date
Maestrul Florin Piersic a fost operat de urgență și, în prezent, este internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Foișor Din Capitală. Medicii de la Spitalul Foișor din Capitală i-au înlocuit proteza de la genunchi, însă, iau în calcul să îi amputeze piciorul din cauza infecției cu stafilococ de care suferă. Florin Piersic este conștient, cooperant. Medicii îl monitorizează în continuare, au anunțat, joi, surse medicale, citate de Realitatea PLUS. 

ACTUAL