Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore

Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore

În inima Complexului de monumente de la Ţebea din județul Hunedoara, se înalță Gorunul lui Horea, un copac secular care păstrează în rădăcinile sale o istorie plină de mister și semnificații încărcate emoțional. Cu o vârstă estimată de peste 400 de ani, acest gorun a devenit un simbol al eroismului și al spiritului de luptă al moților, fiind martorul unor momente istorice de o importanță covârșitoare pentru poporul român.

EDUCAŢIE












Toxiinfectie alimentara
Mai mulţi elevi care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant
Cel puţin şapte elevi, din mai multe judeţe, care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant din Codlea, scrie Edupedu.ro. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă în acest caz, însă nu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pe motiv că nu a primit vreo plângere oficială.

ACTUAL
















Ligia Deca, ministrul Educației
Evaluare Națională 2024. Ministerul Educației „încearcă” o modificare a platformei de corectare digitizată. Ce se schimbă: anunț important pentru elevi și părinți
Cu o lună și un pic până la susținerea probelor din cadrul examenului de Evaluare Națională 2024, Ministerul Educației vine cu o modificare. Anunțul l-a făcut chiar Ligia Deca, titulara portofoliului de la Educație, care spune că „încearcă” o modificare a platformei digitale prin care sunt corectate lucrările elevilor la EN. Măsura vine după ce la simulare profesorii au semnalat nenumărate greșeli de tipul: două note diferite acordate de către cei doi corectori la același subiect grilă.

ACTUAL