ACTUAL












Sebastian Burduja îi cere transparență lui Nicușor Dan cu privire la finanțarea campaniei de către Matei Păun
Sebastian Burduja îi cere transparență lui Nicușor Dan cu privire la finanțarea campaniei de către Matei Păun
Sebastian Burduja - candidatul PNL pentru Primăria Capitalei a vorbit, din nou, despre transparența finanțării campaniei electorale a lui Nicușor Dan. Burduja a subliniat faptul că, deși a trecut un interval de timp considerabil de la prima sa solicitare publică de clarificări, rămân neclare legăturile dintre echipa lui Nicușor Dan și Matei Păun, un personaj cu afaceri în Belarus și apropiat de Federația Rusă.

ACTUAL











CULTURĂ

Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore
Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore
În inima Complexului de monumente de la Ţebea din județul Hunedoara, se înalță Gorunul lui Horea, un copac secular care păstrează în rădăcinile sale o istorie plină de mister și semnificații încărcate emoțional. Cu o vârstă estimată de peste 400 de ani, acest gorun a devenit un simbol al eroismului și al spiritului de luptă al moților, fiind martorul unor momente istorice de o importanță covârșitoare pentru poporul român.




EDUCAŢIE





MEDIU





SOCIAL

Alegeri 9 iunie. MAE a publicat un ghid pentru românii care vor vota în străinătate la europarlamentare
Alegeri 9 iunie. MAE a publicat un ghid pentru românii care vor vota în străinătate la europarlamentare
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat Ghidul alegătorului român la secțiile de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024. Acesta include, printre altele, informaţii privind categoriile de persoane care pot vota la aceste secţii, actele de identitate pe baza cărora românii își pot exercita dreptul de vot, precum șiâ procedura şi programul de vot. Ghidul este publicat pe pagina de internet a ministerului.

Un copil de 7 ani a decedat după ce a fost prins sub o autoutilitară, la Sibiu! / Foto: ISU Sibiu
Un copil de 7 ani a decedat după ce a fost prins sub o autoutilitară, la Sibiu. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă
Un copil de şapte ani a murit, joi, după ce a fost accidentat de o autoutilitară, la Sibiu. Mai exact, băiatul a fost prins sub aceasta. Echipajul de descarcerare sosit de urgență la fața locului a reușit să îl scoată pe micuț de sub vehicul, însă acesta era inconştient. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, medicii au fost nevoiți să declare decesul acestuia.


Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: tratamente minim invazive, rezultate rapide
Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: terapii minim invazive, rezultate rapide
Stilul de viață sedentar a devenit o problemă de sănătate globală. Calitatea vieții este influențată de nivelul de activitate fizică efectuată, lipsa acesteia afectând copii și adulți deopotrivă. Utilizând cele mai recente tehnologii și terapii avansate, Clinica VERTEBRALIA vine cu soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

SĂNĂTATE





ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE