Articolele din categoria MEDIU:

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă
Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO
Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități. 
Imagine inedită de pe un bulevard mare din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Imagine inedită de pe un bulevard din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Peisajul Bulevardului Ghencea din București s-a schimbat radical peste noapte. Majoritatea copacilor care mărgineau bulevardul au fost transplantați, într-o operațiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu de extindere a străzii. Această acțiune, susținută de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și primarul Nicușor Dan, a stârnit reacții mixte în rândul cetățenilor.
Baciu a atras atenția că astfel de fenomene se vor intensifica în viitor
Andrei Baciu, mesaj pe tema prafului saharian care a lovit Capitala. Ce i-a transmis colegul său de partid, ministrul Mircea Fechet
Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, trage un semnal de alarmă după valul de praf saharian care a acoperit Bucureștiul în ultimele 24 de ore. "Trăim într-un oraș sufocat și poluat, așa că avem datoria să ne luptăm pentru parcurile noastre, pentru spațiile verzi, pentru orice ne ajută să ne protejăm sănătate", a scris fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății. 
Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile
Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile
Recent, România a fost traversată de un nor de praf saharian care a adus o serie de preocupări legate de calitatea aerului și potențialul impact asupra sănătății publice. Praful saharian, cunoscut pentru originea sa din deșerturile Africii de Nord, poate călători pe distanțe lungi sub influența vânturilor puternice și a afectat vizibilitatea, dar și sănătatea oamenilor în diverse regiuni ale țării.
Invazia care nu a mai avut loc de peste 200 de ani. Foto/Profimedia
Fenomen bizar care nu a mai avut loc de peste 200 de ani. Oamenii sunt terorizați. Ultima invazie a avut loc în 1803
Sezonul de cicade din 2024 este unic, deoarece în unele regiuni ale lumii, numărul acestor insecte a crescut extrem de mult. Există șapte specii de cicade periodice, dintre care patru apar la fiecare 13 ani și trei la fiecare 17 ani. O dată la 221 de ani, cicadele periodice apar toate, simultan. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată în 1803, ceea ce înseamnă că fenomenul bizar are loc în 2024.
Undă verde pentru Centura Verde București-Ilfov
Undă verde pentru Centura Verde București-Ilfov. Vot în unanimitate din partea comisiilor reunite pentru mediu și păduri din Senat - FOTO
Înscrisă ca amendamente la noul cod silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost votată astăzi, cu unanimitate, după patru runde de dezbateri, de către comisiile reunite pentru mediu și păduri ale Senatului. Ministerul Mediului susține oficial demersul, alături de parlamentari din tot spectrul politic. 
Mai multe percheziţii la importatorii ilegali de deşeuri din Arad. 7 persoane urmau să fie duse la audieri/ Arhivă foto
Mai multe percheziţii la importatorii ilegali de deşeuri din Arad. 7 persoane urmau să fie duse la audieri
Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminaşităţii Organizate fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la sediul unei firme din Arad care se ocupă cu importul de deşeuri din vestul Europei, precum şi la mai multe locuinţe. Potrivit anchetatorilor, mai multe documente urmează să fie ridicate, în urma percheziţiilor. Totodată, șapte persoane urmează să fie duse la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiate.
Foto arhivă
Lista neagră a celor mai poluate zone din București. Unde a fost înregistrat cel mai mare nivel al noxelor
Poluarea aerului este o problemă majoră în mai toate capitalele Uniunii Europene, iar Bucureștiul nu face excepție.  Cea mai mare valoare medie înregistrată a fost pe Calea Victoriei/Cercul Militar, de 53,5 micrograme/mc, în timp ce la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi strada Petre Ispirescu, în sectorul 5, s-a consemnat cea mai mare valoare lunară (62 micrograme/mc). 
Parcul IOR / Foto: Inquam Photos
Zona retrocedată din Parcul IOR se degradează pe zi ce trece. Cum ar putea schimba situația o hotărâre de Consiliu adoptată la propunerea PNL Sector 3 și ce spun oamenii
Bucureștenii care stau în blocurile din apropierea zonei retrocedate a Parcului IOR se plâng de mirosul greu de fum care le intră în case în fiecare noapte. Oamenii spun că fumul vine din zona împrejmuită și se declară oripilați de ce se întâmplă acolo, în ciuda unei hotărâri de Consiliu Local, adoptată la inițiativa PNL, prin care Sectorul 3 cere Primăriei Municipiului București răscumpărarea terenului de 11 hectare din Parcul IOR, după epuizarea căilor legale de recuperare. Oamenii îl acuză pe Primarul General Nicușor Dan că pare să nu recunoască valoarea inestimabilă pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor a acestor spații verzi.